Otkazan koncert Bajage u Šibeniku – policija nije dala dozvolu jer je riječ o izvođaču izvan EU
18. kolovoza 2020.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Otkazan koncert Bajage u Šibeniku – policija nije dala dozvolu jer je riječ o izvođaču izvan EU

Veliki koncert benda Bajaga i Instruktori koji se nakon više od 30 godina trebao održati u petak, 21.8. u Šibeniku, otkazan je do daljega, kako javljaju organizatori.

Iz šibenske PARK organizacije doznajemo kako su sve potrebne dozvole za organizaciju koncerta već odavno prikupljene, ali Ministarstvo unutarnjih poslova RH zaustavilo je koncert.

„Nažalost nije išlo. Iako smo dobili sve dozvole za održavanje koncerta (suglasnost Grada Šibenika, odobrenje Lučke uprave ŠKŽ kao vlasnika prostora, zeleno svjetlo lokalnih Stožera za povećanje kapaciteta maksimalnog broja publike), došli smo do birokratske prepreke koja je stopirala koncert. Radi se o mjeri MUP-a koja nalaže da se radne dozvole do daljnjega ne izdaju pjevačima s putovnicama zemalja koje nisu u EU“,  objašnjavaju iz PARK-a.

Tako je višemjesečni trud za sada pao u vodu, a koncert Bajage u Šibeniku pridružio se ovogodišnjim  masovnim otkazivanjima koncerata i festivala zbog epidemije koronavirusa koja je poharala event industriju,  a organizatore dovela do ruba egzistencije.

„Naša duša je mirna i savjest čista, trudili smo se i radili više od pola godine da Šibenik ovo ljeto dobije koncert kakav zaslužuje. Glavom kroz zid ne možemo i nećemo. Nakon prespavane noći, sigurni smo da je na kraju bolje da Bajagu i Instruktore ugostimo iduće godine kad ćemo moći napraviti pravi veliki koncert bez ikakvih ograničenja i zabrana, te bez opasnosti za ugrozu publike“,  poručuju organizatori.

Svim kupcima ulaznica u pretprodaji omogućen je kompletan povrat novca, a iz PARK-a apeliraju ako netko želi podržati rad Udruge i pomoći u pokrivanju dosadašnjih troškova  koncerta, to može učiniti tako da „ostavi“ tih 100 kuna vrijednosti ulaznice kao donaciju udruzi. Sve detalje oko toga možete naći na Facebooku i Instagramu PARK-a.

Foto: Nikola Knežević