Kreće Green River Festival kraj Save u Zagrebu – očekuje vas bogat program!
20. kolovoza 2020.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Kreće Green River Festival kraj Save u Zagrebu – očekuje vas bogat program!

Green River Festival smjestio se na lijevoj obali rijeke Save, kraj zagrebačkog Hendrixovog mosta u Zagrbeu, a sve posjetitelje od 20. kolovoza do 20. rujna očekuje bogat program.

Organizator festivala, udruga Priroda za sve, pripremio je brojne radionice, odličnu ugostiteljsku ponudu, Ribičku večer, solarnu plažu kao i prave glazbene poslastice. Želja organizatora je vratiti život na obalu rijeke Save, a glazbeni program pod nazivom #glazbunasunce neizostavan je dio festivalskog doživljaja. Cijela lokacija izgrađena je od reciklirajućih materijala, a velika novost je pozornica, opremljena solarnim sistemima za dobivanje električne energije.

Program otvorenja započinje nastupom sjajne reggae dancehall rock grupe One Dread predvođene trima sjajnim pjevačicama u pratnji Bad Boysa. Poslušajte poznate hitove kao što su “Inner Circle”, “Musical Youth”, pjesme Boba Marleya kao i mnoge druge.  U petak, 21.8. pozornicom će zavladati DJ Raskal kojeg se može čuti u Tvornici i KSET-u, a gostovao je i na INmusicu. Njegovi setovi su raznovrsni, plesni i energični kao stvoreni za brze plesne korake. Kad se skupe iskusni glazbenici u neobičnoj kombinaciji onda na stage izlazi grupa The Dudes, a njihova je večer subota 22.8. Publiku će počastiti baladama, rock, country i blues skladbama, no na malo drugačiji način. Bogato iskustvo stekli su u Animatorima, Parnom valjku, Prljavom kazalištu, EKV-u, Jinxima itd. Vjerujemo da će Zvonimir Ćosić i Rista Ibrić virtuozirati na zadovoljstvo posjetitelja koji će prepoznati odlične ritmove.

Nakon benda u nedjelju, 23.8. će house tech house playlistu podijeliti DJ Marko S. Od 24. do 26.8. posjetitelji mogu uživati u večernjem chillu i glazbenim slušaonicama, a u četvrtak 27.8. nas do R’N’R vremeplova vodi DJ Toni.

Nedjelja, 30.08. je dan za opuštanje, a na Green Riveru za to je zadužen ansambl JeboTon, jedan od najmnogobrojnijih uličnih sastava, koji već skoro cijelo desetljeće zabavlja slučajne prolaznike i rastuću bazu poklonika diljem regije. Uz obrade autorskih pjesama ovo iskustvo akustičnog punka sa skoro dvadeset svirača, koji istodobno pjevaju, zasigurno neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

Prvi dan mjeseca rujna rezerviran je za Sava Electro Night DJ Party MIX (Lana Popsimonova i LCN Fiume). Lana Jastrevski Popsimonova je hrvatska producentica, skladateljica i tekstopisac, prisutna na glazbenoj sceni od 2006. kada je djelovala unutar electro tandema Dekolaž. Siščanin Le Chocolat Noir (LCN)/Fiume je aktivan na glazbenoj i klupskoj sceni od početka milenija kao DJ/selektor, a kasnije i glazbeni producent. Zadnjih 15 godina nastupa na klupskim događanjima širom Europe kao i u Brazilu i Japanu. Član je klupskog kolektiva bRave, koji u Zagreb već 5 godina dovodi zanimljive producente i selektore svjetske klupske scene.

Na glazbeno solarnoj pozornici Green River Festivala u sljedećim tjednima izmjenjivat će se mnoga interesantna lica i bendovi među kojima su i Ida Prester i Stampedo.