Mia objavila novi singl i spot Sretan put: “Volim putovati, ali kod kuće je najbolje”
21. kolovoza 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Mia objavila novi singl i spot Sretan put: “Volim putovati, ali kod kuće je najbolje”

Mlada osječka kantautorica i jedna od najpopularnijih pop izvođačica u Hrvatskoj, Mia Dimšić objavila je video broj za pjesmu Sretan put s istomenog albuma objavljenog krajem prošle godine. Sretan put ujedno je i njezin najnoviji singl s kojim će se 5. rujna predstaviti u Vodicama na CMC Festivalu.

Riječ je o pjesmi, za Miju, već prepoznatljivog country pop ritma koju zajednički potpisuju Vjekoslav Dimter, Mia Dimšić i Damir Bačić. Pjesma je snimana na dva kontinenta. U studiju Vjekoslava Dimtera u Philadelphiji, PA, u SAD-u, u tonskom studiju Green Room u Rijeci i, u Croatia Records studiju u Zagrebu gdje se za završni miks i mastering pobrinuo Goran Martinac. Režija spota pripada Borisu Sekuliću, također Osječaninu, koji redateljski s Mijom surađuje još od Porinom nagrađenog video broja za pjesmu Život nije siv.

Za pjesmu Mia kaže: “‘Sretan put’ je pjesma inspirirana brojnim putovanjima na koja me glazba odvela, a ove godine, kad je tih putovanja manje nego ikad prije, jos mi je draža i važnija nego kad je nastala. Zamislila sam ju kao pjesmu koja se sluša u autu s otvorenim prozorima dok se krajolici izmjenjuju. Kod putovanja me oduvijek fasciniralo što su s jedne strane strašno dinamična i nemirna, a s druge nevjerojatno umirujuća i sve poravnaju. Na putovanjima mi dolaze najbolje ideje, najjače emocije i najjasnije mi je što trebam raditi. Ali još više od toga je važno što zbog putovanja uvijek znam koliko volimo svoj dom. Kod kuće je najbolje.

Album Sretan put svoje je izdanje dobio i na LP-ju. Na albumu se nalaze i pjesme Ovaj grad koja je proglašena najizvođenijom pjesmom Zagrebačkog festivala 2019. godine i pjesma Sva blaga ovog svijetanajizvođenija pjesma Splitskog festivala 2019. godineSva blaga ovog svijeta koju je Mia snimila u duetu s Markom Toljom, nagrađena je i Porinom u kategoriji Najbolja vokalna suradnja.

Mia Dimšić nedavno je gostovala grupi The Frajle na njihovoj novoj pjesmi, Gledaj me u oči, s kojom će se također predstaviti na ovogodišnjem CMC Festivalu u Vodicama, ali i na sljedećim zajedničkim koncertima:

26.8. Pula, Tvrđava Kaštel, 21:00
27.8. Šibenik, Tvrđava Sv. Mihovila, 21:00
28.8. Rijeka, Gat Karoline Riječke, 21:00
29.8. Dubrovnik, Kamp Solitudo, 20:30