PREMIJERA: Upoznajte indijski jazz-fusion sastav The Bodhisattwa Trio kroz njihov novi singl “Europa Swim”
3. rujna 2020.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

PREMIJERA: Upoznajte indijski jazz-fusion sastav The Bodhisattwa Trio kroz njihov novi singl “Europa Swim”

Indijski jazz-fusion sastav The Bodhisattwa Trio predstavlja svoj najnoviji singl „Europa Swim“.

Njihov „The Grey Album” u kojem je naglasak bio na interpretaciji čovječanstva i samog postojanja objavljen je u siječnju 2019. i predstavljen u sklopu prošlogodišnje europske turneje. Zbog pandemije koronavirusa u Indiji je uvedena najstroža socijalna blokada, ali je bend unatoč tome započeo rad na novom materijal. Zatvoreni svaki u svojoj kući, ali zajedno u glazbenom stvaralaštvu i glazbenim idejama, nastavili su raditi i snimati te je tako i nastala „Europa Swim“. Pjesma je to koja promiče ideju o istraživanju prostranih podzemnih oceana Jupiterovog mjeseca Europe s nadom da će pronaći izvanzemaljski život, a možda i odgovore na pitanja o značenju i svrhi života. Kroz novi materijal glazbenici (Bodhisattwa Ghosh, Shonai, Premjit Dutta) nastoje prevazići nebeske prepreke i otputovati u Kozmos u potrazi za umjetnošću i nadahnućem.

Glazbeno, melodija nudi ležernu atmosferičnu zvučnu scenografiju uz tajnovitost i mističnost, kombinirajući elemente ambijentalne elektronike, trip hopa, world musica i suvremenog jazza. Pjesma je objavljena za hrvatsku nezavisnu glazbenu etiketu Intek Music.

The Bodhisattwa Trio postoji od 2012. godine i do sada su objavili EP „Tuzzy Logic“, te albume „Intersections“, „Heart of Darkness“ i „The Grey Album“ , za koje su dobili pohvale i odlične kritike u Indiji i inozemstvu. „Heart of Darkness“ bio je najprodavaniji nezavisni album u Indiji u lipnju 2016. godine, te su za njega primili priznanja za „Album 2016. godine“ od „Mid-Day“ Mumbai i „One of The Top 10 Albums 2016.“ od „Rolling Stone India“.