Večer s Cohenom ovoga tjedna na ljetnoj terasi Boogalooa
7. rujna 2020.
Music Box (7282 Članci)
Podijeli

Večer s Cohenom ovoga tjedna na ljetnoj terasi Boogalooa

Koncert koji je krajem kolovoza odgođen zbog lošeg vremena održat će se u srijedu, 9. rujna na ljetnoj terasi Boogalooa. Klub se otvara u 19, početak koncerta je u 20 sati.

Večer s Cohenom, svojevrsni je hommage Maje Posavec i Ivana Kapeca ovom nikad prežaljenom kanadskom „umjetniku ljubavi i smrti“. Koncept je stekao iznimnu popularnost i izvan Hrvatske pa osim Klovićevih dvora, Kazališta Kerempuh, Rijeke i dva puta Saxa, rasprodani su i koncerti u Sarajevu i Mostaru. Ovom prigodom na ljetnoj terasi zagrebačkog kluba Boogaloo pridružuje im se prateći bend kojeg je publika prvi put mogli vidjeti na prošlogodišnjem velikom koncertu u Kerempuhu.

Ulaznice se mogu kupiti po pretprodajnoj cijeni od 100 kuna. Na dan će ako ih ostane koštati 120 kuna. VAŽNO: koncert je sjedećeg karaktera. Zbog brige o zdravlju svih posjetitelja poštovat će se sve epidemiološke preporuke, a na ulazu na dan koncerta će se beskontaktnim digitalnim toplomjerom mjeriti temperature svakom posjetitelju uz obaveznu dezinfekciju ruku.

Večer s Cohenom više je interpretacija nego uobičajeni koncert, u velikoj mjeri inspirirana albumom „Famous Blue Raincoat“ Jennifer Warnes koja je 1987. na svoj specifičan način obradila Cohenove pjesme, a 70-ih i 80-ih mu je bila back vokal na koncertima. Maja i Ivan, ovaj put uz pomoć cijelog benda, interpretirat će i sve druge Leonardove bezvremenske hitove, a posebnu notu daju Majini recitali Cohenovih pjesama na hrvatskom.

“Ivan Kapec i ja, a s nama i ostatak benda, Borko Rupena, Mario Bočić i Hrvoje Kralj, jako volimo svirati ovaj koncert. Ne samo da se veselimo Boogaloou nego smo sad vec nestrpljivi i željni. Malo nas je stopirala korona,malo kiša, ali kad počnemo svirati uvijek je pravi trenutak. Večer s Cohenom je projekt koji je prerastao sva moja očekivanja i zamisli, a opet ostaje uvijek nov i uzbudljiv zahvaljujući bezvremenskim stihovima i glazbi koja samo daje i daje!”, rekla je Maja.

Foto: Nikola Knežević