Facebook će od sada moći brisati FB stranice bendova zbog live streamova
13. rujna 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Facebook će od sada moći brisati FB stranice bendova zbog live streamova

Od 1. listopada Facebook uvodi nova pravila po pitanju strožijeg limitiranja mogućnosti da određeni bend ili glazbenik promovira video uratke koji će, citiramo Facebook, “stvoriti iskustvo u slušanju glazbe za sebe ili za druge”.

Upravo je ovo citirano dosta nejasno i što to točno znači, iako pojašnjavaju kako žele ići u smjeru toga da korisnici trebaju uživati u video uracima objavljenima od strane obitelji i prijatelja. Što je opet nejasno jer je Facebook najavio širenje usluge objavljivanja službenih video spotova, a sada na neki način želi svoje korisnike usmjeriti na povezivanje s obitelji i prijateljima. Inače, nova pravila će se proširit i na Facebook Live opciju koju su mnogi koristili prilikom pandemije koronavirusa, a sada će Facebook moći blokirati live streamove bendova, pa čak i izbrisati njihove stranice, ako prekrše neko od pravila. Dakle, kao i na YouTubeu, ako prekrište jednom jedno od temeljnih pravila YouTubea dobivate samo upozorenje, no ako to učinite više puta vjerojatno će kanal blokirati ili na određeno vrijeme ili zauvijek. Tako će raditi i Facebook, a njihovo pravilo će imati ovakvu poruku:

You may not use videos on our Products to create a music listening experience

We want you to be able to enjoy videos posted by family and friends. However, if you use videos on our Products to create a music listening experience for yourself or for others, your videos will be blocked and your page, profile or group may be deleted. This includes Live.

Ne možete koristiti videozapise na našim proizvodima za stvaranje iskustva slušanja glazbe

Želimo da možete uživati ​​u videozapisima koje su objavili obitelj i prijatelji. Međutim, ako upotrebljavate videozapise na našim Proizvodima kako biste stvorili iskustvo slušanja glazbe sebi ili drugima, vaši će videozapisi biti blokirani, a vaša stranica, profil ili grupa mogu biti izbrisani. To uključuje Live.

Izvor: Loudwire