Kultna “Emina” u izvedbi dvojice vrhunskih umjetnika Bože Vreće i Edina Karamazova
15. rujna 2020.
Music Box (10280 Članci)
Podijeli

Kultna “Emina” u izvedbi dvojice vrhunskih umjetnika Bože Vreće i Edina Karamazova

Dva vrhunska umjetnika, Božo Vrećo & Edin Karamazov, predstavljaju službeni lyric video za svoj prvi singl, obradu jedne od najljepših sevdalinki, Eminu, s kojom najavljuju izlazak albuma Lachrimae na kojem će se naći 11 vrhunskih interpretacija – sve ono što od umjetnika ovog kalibra možete očekivati.

Emina je kultna sevdalinka, jedna od najljepših ljubavnih pjesama, koju je napisao mostarski pjesnik Aleksa Šantić, posvetivši je ljepoti Mostarke Emine Sefić. Pjesma je prvi put objavljena 1902. u časopisu Kolo, a kasnije su je uglazbljenu izvodili mnogi umjetnici s ovih prostora, a najpoznatija je izvedba Himze Polovine. Interpretacija Bože Vreće i Edina Karamazova stoji uz bok, kako s Himzom, tako i s ostalim velikanima sevdaha.

Album Lachrimae sjajan je world music albumu koji će zbližiti dalmatinsku pjesmu, bosanskohercegovačku, makedonsku, tursku i španjolsku te izbrisati granice. Božin distkinktivan vokal u pratnji lutnje baca potpuno novo svjetlo na ovih 11 odavno prepoznatih 11 pjesmama i sigurno će naići na odličan prijem kod publike i kritike.
Album Lachrimae otvorit će prvi singl, Emina, a osim nje na albumu će se naći i Bor sadila moma Evgenija, Ašik osta’ na te oči, Što te nema i druge.
Album će se na svim streaming servisima naći od petka, 18. rujna, a fizičko izdanje po cijeni od 99 kuna u prodaji će biti od petka, 25. rujna.

Foto: Sead Šašivarević