Božo Vrećo i Edin Karamazov objavili zajednički album “Lachrimae”
18. rujna 2020.
Music Box (11028 Članci)
Podijeli

Božo Vrećo i Edin Karamazov objavili zajednički album “Lachrimae”

Božo Vrećo & Edin Karamazov, dva vrhunska umjetnika, predstavljaju novi studijski album. 

“Lachrimae” je njihova prva suradnja koja donosi jedanaest vrhunskih interpretacija, sve što ste od umjetnika ovog kalibra očekivali. Album su prošli tjedan najavili prvim singlom, obradom predivne sevdalinke Emina, a od danas je dostupan na svim streaming servisima. Božine i Edinove interpretacije, nova čitanja kultnih pjesama stoje uz bok velikanima sevdaha i world music izričaja. Lachrimae se ne zdržava samo na ovim našim prostorima – Božino pjevanje i Edinovo sviranje gitare i lutnje izbrisali su granice zbliživši dalmatinsku, bosanskohercegovačku, makedonsku, tursku i španjolsku pjesmu.

Album Lachrimae sjajan je world music albumu o kojem će se tek govoriti i koje će svoju publiku naći diljem svijeta. Božin distikinktivan vokal u pratnji lutnje baca potpuno novo svjetlo na ovih jedanaest odavno prepoznatih pjesmama i sigurno će naići na odličan prijem kod publike i kritike. Likovno oblikovanje albuma potpisuje Porinom nagrađeni Daniel Ille, album je sniman u Croatia Records studiju od siječnja do ožujka ove godine, osim instrumentalne izvedbe skladbe Kad ja pođoh na Bembašu. Glazbeni producenti albuma su Božo Vrećo i Edin Karamazov dok je za snimanje i miks zaslužan Mauro Širol, a za mastering Goran Martinac.

Album Lachrimae otvora prvi singl, Emina, a osim nje na albumu se nalaze i: Bor sadila moma Evgenija, Nani nani (Canción sefardí), Kad ja pođoh na Bembašu (instr.), Sjela djeva pokraj mora, Kâtibim, Si zaljubiv edno mome, Ašik osta’ na te oči, Oj, jesenske duge noći, Što te nema Dunjaluče, golem ti si.  Fizičko izdanje albuma Lachrimae po cijeni od 99 kuna u prodaji će biti od petka, 25. rujna.

Foto: Sead Šašivarević