U Hrvatskom glazbenom zavodu proslavit će se 80. rođendan Johna Lennona
8. listopada 2020.
Music Box (9876 Članci)
Podijeli

U Hrvatskom glazbenom zavodu proslavit će se 80. rođendan Johna Lennona

U petak, 9. listopada bit će točno 80 godina od rođenja legendarnog Johna Lennona. Jedan od najdugovječnijih europskih tribute bendova, riječki The Beatles Revival Band tim će povodom održati koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu.

“John Lennon je bio naš prvi učitelj rock’n’rolla i ovaj koncert je jedan od načina da mu se odužimo. Proslavit ćemo njegov rođendan kako dostoji, bez čestitanja i ljubljenja, ali uz pjesme koje su obilježile njegovu karijeru, s Beatlesima i tijekom solo godina. Voljeli bismo da je danas s nama, sigurno bi radio jednako uzbudljivu glazbu i imao mnogo toga pametno za reći o ovim čudnim vremenima. Srećom, ostaju nam njegove poruke u pjesmama, pa vas pozivamo da ih poslušate s nama u petak u HGZ-u”, izjavio je Erik Malnar, osnivač Beatles Revival Banda.

Glazbenik, aktivist i autor himni kao što su „Imagine“, „Strawberry Fields Forever“, „Give Peace a Chance“ i „Come together“,  obilježio je glazbu 20. stoljeća i ostavio neizbrisiv trag u popularnoj kulturi zapadne civilizacije. Njegov put naprasno je prekinut 8. prosinca 1980., no Johnove pjesme i poruke mira i ljubavi odjekuju i danas, četiri desetljeća nakon njegove smrti. U jedinstvenom prostoru i ugođaju Hrvatskog glazbenog zavoda, The Beatles Revival Band naglasak će dati na repertoar Lennonovih pjesama, kako iz perioda Beatlesa, tako i solo karijere. Uz svima dobro poznate hitove kao što su „Help“, „All you need is love“ i „Revolution“, bend priprema i nekoliko opskurnih, ali ništa manje zanimljivih glazbenih poslastica za prave fanove.

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 110 kn, a na ulazu, ako ih ostane, koštat će 130 kn. Broj sjedećih mjesta, pa tako i ulaznica, ograničen je u skladu s trenutnom situacijom s koronavirusom na brojku od 120. Koncert će biti održan po svim aktualnim epidemiološkim mjerama i preporukama. Nošenje maski unutar HGZ-a je obavezno.