IZVJEŠĆE/FOTO: Letu štuke u Vintage Industrial Baru – emotivna veza sa Zagrebom
21. siječnja 2023.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Letu štuke u Vintage Industrial Baru – emotivna veza sa Zagrebom

Letu štuke nikada ne zaobilaze Zagreb, u kojoj god fazi da jesu, a ova posebna, emotivna veza s gradom koji ih je prigrlio kao svoje vidljiva je na svakom njihovom koncertu.

Od trenutka kada izađu na pozornicu do trenutka kada s nje siđu oduševljenost hrvatske publike ne jenjava. Frontmenu Dini Šaranu nije potrebno niti izgovoriti puno riječi između pjesama, važno je da otpjeva one koje je napisao, a zbog kojih ga svrstavamo među najbolje autore popularne glazbe 21. stoljeća. Kroz Vintage Industrial Bar ovoga četvrtka, 19. siječnja, bilo je teško hodati jer je bio krcat, mnogi nisu niti stali u koncertni prostor, već su u drugom, barskom dijelu pratili nastup. A sam nastup imao je jednu lijepu uzlaznu putanju, što po pitanju emocija, što po pitanju energije. Lijepo ih je bilo čuti i vidjeti na početku 2023. godine i to u prostoru koji je intimnije prirode, a opet zvučnom slikom iznimno bogat. I bend i publika su bili itekako raspoloženi da četvrtak postane omiljeni dan ovoga tjedna.

Foto: Nikola Knežević

“Supermarket”, “Bože zdravlja”, “Minimalizam”, “Pero Papacoder”, “Sunce”, “Paranoja”, “Zemlja gori”, “Tesla” i druge publika je dočekala širom raširenih ruku. Upravo je publici Dino često predao mikrofon i svakoga puta se mogao čuti taj gromoglasni sing-a-long koji je specifičan na kocertima Letu štuka. Pogotovo kada se približava onaj najemotivniji dio nastupa, pred kraj, kada nas dotaknu riječi Dine Šarana poput nježnog dodira leptira i površine cvijeta. Tada publika uranja u jednu vrstu sevdaha. Slušamo “Šutiš” i ponavljat ću ovo stotinu puta ako treba, jednu od najljepših pjesama ikada napisanih na našim prostorima. Slušamo i “Mjesto za dvoje”. Gledamo kako se parovi ljube u mraku. Vintage je u četvrtak bio mjesto gdje samo ljubav miriše u zraku. I sjajna pisana riječ Dine Šarana, i odlična izvedba benda Letu štuke. S ljubavlju omotanim zrakom proletjele su štuke. I uvijek ću s njima poletjeti kad god ih sretnem. Zato što su drugačiji, jedinstveni, emotivni, zato što su svoji i u konačnici zato što su poput kajmaka kraj ćevapa ili sira u zagrebačkom odresku – koliko god ih često konzumiraš, uvijek ih s istim oduševljenjem dočekaš.

Foto: Nikola Knežević