Sunnysiders na novom albumu okupili vrhunska imena iz cijelog svijeta
18. listopada 2020.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Sunnysiders na novom albumu okupili vrhunska imena iz cijelog svijeta

Album “The Bridges”, četvrto studijsko izdanje grupe Sunnysiders, predvođene Borisom Hrepićem – Hrepom iz Daleke obale i Antonijom Vrgoč – Rolom, od ovoga petka, 16. listopada, dostupan je u prodaji na LP-ju i CD-u.

Bend i njihova diskografska kuća Dancing Bear presretni su što je novi album “The Bridges” već sada oduševio ne samo domaću, već i svjetsku kritiku. Naime, album i aktualni, najavni singl “You’re not that Good for Me to Cry” na kojem su ugostili Yogija Lonicha, privukli su veliku pozornost u specijaliziranim blues izdanjima. Našli su se na top listama specijaliziranih blues radio postaja i magazina diljem svijeta – od Amerike, Kanade, Nizozemske, Francuske, Švicarske, Austrije, preko Grčke i Bugarske, do Izraela i Australije te na brojnim, relevantnim playlistama na digitalnim platformama, poput američke playliste “Blues Revolution” i kanadske playliste “Rock Now”.

Prilikom rada na novom, četvrtom izdanju “The Bridges”, čiji su autori svih pjesama Hrepa i Rola, Sunnysiders su odlučili okupiti svoje srodne glazbene duše i prijatelje iz cijelog svijeta i zaokružiti cijelu priču, popraćenu zanimljivim anegdotama o nastanku svake od pojedinih pjesama. Na albumu su ugostili vrhunska imena – svoj obol albumu dali su Yogi Lonich, Norman Beaker Trio, Manu Lanvin, Neno Belan & Fiumens, Zoran Čalić, Krešo Sonny Boy, Lorenzo Piccone, Denis Makin, Davor Hačić Hutch, Jerry T, Eric Jemm’s, Medo Hans, Electric Dan i Purple Johnny.

“I tu smo, zatvoreni u svojim zemljama, svojim domovima, bez šanse da se sretnemo i zagrlimo, i najgore – nismo u mogućnosti svirati za naše drage ljude i ljubitelje bluesa. Ali još uvijek imamo svoje mostove.”, poručuju Sunnysiders te nadodaju: “Zašto smo album nazvali The Bridges? Jedna od definicija mosta je ‘povezivanje dva susjedna elementa’. Glazba je bila, i jest, i uvijek će biti jedna od najjačih, najlakših, najdubljih i najbržih veza među ljudima, bez obzira koliko su daleko, koliko su različiti, koliko imaju godina, kojim jezicima govore i koje su boje kože. Ovaj smo album napravili s puno mostova. Toliko različitih studija, različitih zemalja, različitih stilova i različitih generacija, a opet bilo je tako lako za snimiti.”

Sunnysiders su album snimali od sredine 2019. do početka 2020. godine na relaciji Zagreb (Sound Station Studio)  – Memphis (Ardent Studios), dok su određene dionice gostujućih glazbenika čak snimane u studijima od Manchestera do Šangaja. Krajem siječnja 2020. album je miksan u slavnom studiju Ardent Studios gdje su finalni miks odradili bubnjar i producent Sunnysidersa, Leo Anđelković te majstor audio inženjeringa, Mike Wilson. Za master albuma zaslužan je Mauro Širol (Music Production Academy, Zagreb).