Zebas pobjednici 24. HGF festivala koji je po prvi put održan bez publike
19. listopada 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Zebas pobjednici 24. HGF festivala koji je po prvi put održan bez publike

Nakon 24 godine postojanja festivala, zbog brata Covida, HGF festival bio je primoran po prvi put finale održati online putem video streama, a ZCUK Regenerator se 16.10. pretvorio  u veliki studio gdje je sve realizirano.

Među mnogobrojnim pristiglim prijavama finale su izborili bendovi:
Trip to Caldera (Krapinske toplice)
Krah 1573 (Varaždin)
Core System (Čakovec)
Pokle (Rijeka)
Zebas (Zagreb)

Core System dobio je najviše glasova publike (online), dok je najveći broj glasova od žirija dobio Zebas i tako postao pobjednik 24. HGF-a.

Zebas je bend iz Zagreba koji predstavlja novi zvuk na glazbenoj sceni, a koji opisuju kao sinergiju indie rocka, popa i funka s utjecajima dancea. Svevremenski tekstovi i vibrantna glazbena forma provest će vas ljubavnim putovanjima, osobnim traženjima i društvenim razmatranjima na nepretenciozan način. Ovisno o vlastitom shvaćanju istog. Od plesnih ritmova do suvremenih balada u kompaktnoj formi za moderno vrijeme.

Kao gost večeri nastupio je bend Sacher.  Sacher je novi bend Srđana Sachera, osnivača legendarnih Haustora i Vještica, autora brojnih hitova, kao što su “Moja prva ljubav” (Djevojke u ljetnim haljinama), “Totalno drukčiji od drugih”, “Volim slušati radio”, “Ne-običan dan”, “Kradljivac srca”, “Zlato”. Neke smo od ovih pjesama imali prilike čuti i na pozornici Regeneratora, uz pjesme sa prošle godine objavljenog albuma ‘Biser, ambra, jantar’.

Foto: Marko Plečko