U prodaji novi album Brucea Springsteena “Letter To You”
23. listopada 2020.
Music Box (10946 Članci)
Podijeli

U prodaji novi album Brucea Springsteena “Letter To You”

U vrijeme kada nam nedostaju koncerti i svirke uživo, došao nam je jedan od najiščekivanijih albuma godine – novi album Brucea Springsteena, glazbenika koji je među ostalim poznat i po nevjerojatnim koncertima.

Novi album „Letter To You“ je 20. Springsteenov studijski album (Columbia Records/Menart). Na album je Springsteen uspio pretočiti ono što već nekoliko mjeseci mnogima najviše treba – ulovio je neusporedivu moć izvedbe rock banda uživo. Prva je to live svirka E Street Banda nakon dugo vremena zabilježena je na pjesmama koje su nastale na neraskidivim vezama nastalim kroz život u glazbi.„Letter To You“ je spunjen s energijom koju na koncertima uživo donose Springsteen i E Street Band. Okupili su se prvi puta nakon turneje The River 2016.

“Volim emotivnu prirodu koju ima “Letter To You”, kaže Springsteen. “I volim zvuk E Street Banda koji svira sve uživo u studiju, i to na način na koji nikad prije nismo radili i bez nasnimavanja. Album smo napravili  u samo pet dana i ispalo je da je to jedno od najvećih iskustva snimanja koje sam ikad doživio.”

Springsteenu su se na Letter To You albumu pridružili: Roy Bittan, Nils Lofgren, Patti Scialfa, Garry Tallent, Stevie Van Zandt, Max Weinberg, Charlie Giordano i Jake Clemons. Produkciju potpisuje Ron Aniello s Bruceim Springsteenom, mix je radio Bob Clearmountain, a master Bob Ludwig.

12 pjesama na albumu uključuje materijal koje je Springsteen nedavno napisao za E Street Band, ali i nove verzije legendarnih, prije neobjavljenih kompozicija iu sedamdesetih (“Janey Needs a Shooter,” “If I Was the Priest,” and “Song for Orphans.”). Svaka od njih odaje počast E Street Bandu, rock glazbi kao takvoj, ali i njenoj ulozi u Springsteenovom životu.  Album je snimljen u Springsteenovom domu, odnosno njegovom studiju u New Jerseyju.

Uz album „Letter To You“, objavljen je i dokumentarac koji je zasada ekskluzivno dostupan na Apple TV+, Film je režirao Thom Zimny, a uključuje izvedbe E Street Banda, snimke iz studija i nikad viđeni arhivski materijal. Springsteen u dokumentarc pruža duboki uvid u novi album te otkriva misli i osjećaje koji stoje iza svega. Novu glazbu stavlja u kontekst njegovog cjelovitog opusa.

Album prati i sjajna kampanja kroz koju se legendarni glazbeni povezuje s obožavateljima pa tako Springsteenu možete poslati i pismo.

Springsteenova impresivna karijera traje više od 40 godina, počevši s ‘Greetings from Asbury Park, NJ’ 1973. (Columbia Records). Osvojio je mnoštvo priznanja i nagrada: 20 Grammyja, Oscara iTonyja, ušao u Rock and Roll Hall of Fame. Američki predsjednik Barack Obama uručio mu je 2016. Predsjedničku medalju slobode, najviše civilno odlikovanje u SAD-u.

Popis pjesama:
1. One Minute You’re Here
2. Letter To You
3. Burnin’ Train
4. Janey Needs A Shooter
5. Last Man Standing
6. The Power Of Prayer
7. House Of A Thousand Guitars
8. Rainmaker
9. If I Was The Priest
10. Ghosts
11. Song For Orphans
12. I’ll See You In My Dreams

Foto: Rob Demartin