Hip hip umjetnica Akua Naru premijerno u Hrvatskoj
1. kolovoza 2022.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Hip hip umjetnica Akua Naru premijerno u Hrvatskoj

U četvrtak 22. rujna Vintage Industrial premijerno u Hrvatsku dovodi Akua Naru – hip hop umjetnicu, producenticu, aktivisticu i znanstvenicu čiji je rad usmjeren na zagovaranje socijalne pravde i izgradnju zajednice.

Njena glazba, duboko nijansirana, poetična i mudra, teoretizira iskustva crnkinja kroz melodije i rime glazbenog spektra od jazza do soula. Ovom prigodom Akua Naru se udružila s duom The Ruff Pack iz Brooklyna (Matthias Loescher, Stephan Kondert) u projektu “The Black Magnificent”, s kojima piše političku i poetsku liriku od hip hopa preko soula do trapa i jazza. Suosnivačica je produkcijske/menadžerske tvrtke The Urban Era i do danas je objavila četiri albuma: “…the journey aflame (2011.)”, “Live & Aflame Sessions (2012.)”, “The Miner’s Canary (2015.)” i “The Blackest Joy (2018.)”. Surađivala je s Tonyjem Allenom, Ericom Benétom, Angelique Kidjo, Tuneyards, Questloveom, Georgiom Anne Muldrow, Christianom Scottom, Rahom Diggom, Mulatuom Astatkeom, Bernardom Purdiejem, Codyjem ChesnuTTom…

Akua je sa svojim šesteročlanim bendom održala stotine koncerata u više od pedeset zemalja na pet kontinenata. Bila je pozvana predavačica na Harvardu, Oxfordu, Cornellu, Princetonu, Brownu, Fordhamu, Sveučilištu u Kölnu (Njemačka), Ahfad Sveučilištu za žene (Sudan) i Pivot Point Collegeu (Kina), među bezbrojnim drugima. U svom radu na socijalnoj pravdi, Akua je surađivala s nizom pojedinaca i organizacija širom svijeta kako bi potaknula promjene. Osnivačica je theKEEPERS kolektiva i izumiteljica theKEEPERS revolucionarnog arhiva za žene hip hopa.

Ulaznice za koncert bit će uskoro u pretprodaji po cijeni od 120 kuna, a na dan koncerta koštat će 150 kuna. Više informacije o ulaznicam donosimo uskoro.

Foto: Daniel Ziegert Photography