Na zahtjev Zadužbine Milana Mladenovića Sud zabranio održavanje natječaja pod nazivom “EKV: Tvoja pjesma”
2. studenoga 2020.
Music Box (11148 Članci)
Podijeli

Na zahtjev Zadužbine Milana Mladenovića Sud zabranio održavanje natječaja pod nazivom “EKV: Tvoja pjesma”

Na zahtjev Zadužbine Milana Mladenovića, Privredni sud u Beogradu je 26.10.2020. privremenom mjerom zabranio kompanijama Mascom i Tin Drum Music da koriste znak EKV u nazivu njihovog natječaja.

“Po odluci suda, koja stupa na snagu odmah, spomenute kompanije ne samo da ne mogu koristiti znak EKV u vezi s natječajem, nego ni na bilo kojoj poslovnoj dokumentaciji, na internet stranicama ili na reklamama. Sud u obrazloženju također navodi da prodavaonice Mascoma i Tin Drum Musica predstavljaju “podražavanje oznaka koje su registrirane i zaštićene pravom”, a da bi svako dalje ponašanje Mascoma i Tin Drum Musica “koje ide za tim da se na svojevrstan način zloupotrebljavaju zaštićeni znakovi“, koje je zaštitila Zadužbina Milana Mladenovića, predstavljalo podražavanje koje je „protivno načelu poštovanja dobrih poslovnih običaja i poslovnom moralu“. Podsjećamo, Zadužbina Milana Mladenovića je, kao jedini legalni i pravni nasljednik zaostavštine Milana Mladenovića, zaštitila žigove EKV i Ekatarina Velika u Zavodu za intelektualnu svojinu. S tim u vezi, Zadužbina Milana Mladenovića je jedina institucija koja ima prava koristiti nazive i žigove EKV ili Ekatarina Velika prilikom organizacije događaja iz oblasti kulture, natjecanja, natječaja i dodjela nagrada na kojima se službeno koristi Milanovo ime i ime grupe.”, javlja Zadužbina Milana Mladenovića.

Podsjećamo, kompanije Mascom i Tin Drum Music nedavno su raspisale natječaj koji se zove “EKV: Tvoja pjesma”. Svi izvođači, koji u svom radu prepoznaju utjecaje i bliskost s rukopisom grupe Ekatarina Velika, pozvani su da prijave radove. Cilje natječaja bio je nastavljanje najljepše stvaralačke tradicije na tragu kreativnosti i umjetničkog potencijala, kakav je imao upravo EKV kao jedna od najvećih jugoslavenskih rock grupa, velikim zalaganjem svih svojih članova.  No, s obzirom da su bez dozvole koristili ime EKV, Zadužbina Milana Mladenovića je najavila tužbu, a sada je i službenom odlukom suda privremeno zaustavljen natječaj.

Foto: Goranka Matić