Mascom i Tin Drum Music opovrgavaju tvrdnje Zadužbine Milana Mladenovića i nastavljaju s natječajem “Tvoja pesma”
4. studenoga 2020.
Music Box (10268 Članci)
Podijeli

Mascom i Tin Drum Music opovrgavaju tvrdnje Zadužbine Milana Mladenovića i nastavljaju s natječajem “Tvoja pesma”

Nakon što je Zadužbina Milana Mladenovića objavila kako je putem suda zapranila provedbu natječaja “EKV: Tvoja pesma” koji provode Mascom i Tin Drum Music, a zbog navodnog neovlaštenog korištenja imena EKV, javili su nam se iz Mascoma i Tin Drum Musica.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Suprotno tvrdnjama Zadužbine Milana Mladenovića, kompanije Mascom i Tin Drum Music nastavit će s održavanjem natječaja „Tvoja pesma“, raspisanog isključivo kao znak podrške glazbenicima. Poštujući privremenu mjeru suda, kompanije su promijenile sam naziv natječaja koji će se nastaviti pod istim uslovima, kako bi se svim umjetnicima omogućilo da pokažu svoje glazbeno umijeće i javnosti predstave svoju autorsku pjesmu. Točno je da je Privredni sud odredio privremenu mjeru kojom se zabranjuje kompanijama da u okviru svog natječaja „EKV: Tvoja pesma“ koriste odrednicu „EKV“. Međutim, važno je napomenuti da se odluka odnosi na natječaje, natjecanja i kulturne manifestacije i da se, nasuprot tvrdnji iz priopćenja Zadužbine Milana Mladenovića, ni na koji način ne odnosi na generalno korištenje ove oznake na poslovnoj dokumentaciji, internet stranici ili reklamama. Istovremeno, zahtjev da se kompanijama zabrani korištenje oznake „Ekatarina Velika“ je odbijen, što spomenuta Zadužbina očigledno svjesno krije od javnosti, pokušavajući da manipulira činjenicama. Mascom i Tin Drum Music ostaju pri stavu da korištenjem oznake „EKV“, u okviru natječaja koji ima čist društveno korisni karakter, nije došlo do povrede bilo čijeg prava, te će svoju argumentaciju dodatno iznijeti i detaljno obrazložiti u postupku po žalbi koji slijedi. U svakom slučaju, aktivnosti administrativne prirode neće nanijeti štetu prirodnim tokovima kulture, već isključivo onima u čije ime se istupa.

Do konačne odluke natječaj će se svakako nastaviti pod nazivom „Tvoja pesma“, a prijave je moguće slati do 15. studenog. Svi zainteresirani talenti mogu se prijaviti jednostavnim popunjavanjem formulara, a pobjedniku natječaja kompanije Mascom i Tin Drum Music osigurat će snimanje kompletnog albuma u profesionalnom studiju, u kojem će pored glavnog pobjednika, još četiri kandidata moći snimiti izabranu pjesmu.”