Nakon 15 godina System of a Down objavili čak dvije nove pjesme
6. studenoga 2020.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Nakon 15 godina System of a Down objavili čak dvije nove pjesme

Nije ih bilo dugo, onda su najavili veliku povratničku svjetsku turneju, a kad to nije pošlo za rukom zbog globalne pandemije koronavirusa odlučili su objaviti novu glazbu – i to po prvi put u 15 godina.

System of a Down objavili su dvije nove pjesme “Protect the Land” i “Genocidal Humanoidz” što je prva nova glazba nakon dva albuma “Mezmerize” i “Hypnotize” iz 2015. godine. Pjesme su dostupne na njihovom Bandcamp profilu i svi prihodi namijenjeni su Armenskom fondu. Svi članovi benda pripadnici su armenske zajednice i ističu kako pjesme govore o teškom i ozbiljnom ratu koji se vodi nad njihovim kulturnim domovinama, Gorskom Karabahu i Armeniji.

“27. rujna zajedničke snage Azerbejdžana i Turske (zajedno s teroristima ISIS-a iz Sirije) napale su Republiku Gorski Karabah koju mi Armenci zovemo Artsakh. Tijekom proteklih mjesec dana, civile su danonoćno pratili stravični prizori i zvukovi raketnih napada, bombi, projektila, dronova i terorističkih napada. Morali su pronaći utočište u improviziranim skloništima, pokušavajući izbjeći pad nezakonitih kasetnih bombi koje padaju po njihovim ulicama i domovima, bolnicama i hramovima. Njihovi su napadači zapalili svoje šume i ugrozili divlje životinje bijelim fosforom, još jednim zabranjenim oružjem.” stoji u objavi članova benda System of a Down.

Foto: Promo