Poslušajte i pogledajte nove boje Nike Turković
11. studenoga 2020.
Music Box (9677 Članci)
Podijeli

Poslušajte i pogledajte nove boje Nike Turković

Izazovna godina za umjetnost bliži se kraju, a mlade snage naše scene, više nego ikada, pokazuju koliko truda i ljubavi ulažu u svoje stvaralaštvo. Jedna od njih je Nika Turković, koja nas je ove godine upoznala sa svojim drugim singlom Raj, a u lipnju nas počastila pravim ljetnim hitom Gledaj me koji je izazvao oduševljenje publike i radijskih etera diljem Hrvatske. I ovoga puta, potpuno drugačija od drugih, ulazi u nove izazove i otkriva nam sve svoje Boje.

Pjesma Boje, za Niku je, kako ističe – najosobnija do sada.

“Ovo je definitivno pjesma koja podsjeća na moje ranije stvaralaštvo – golo, organski, sirovo i jako emotivno. Imala sam ideju za Boje već na početku ove godine, ali zbog cijele ove situacije koju prolazimo sam ju jednostavno, zapostavila. Kad je došlo vrijeme za novi singl, odlučila sam izvući baš ovu pjesmu iz ladice i potruditi se završiti ju onako kako zaslužuje. Nekako mislim da sam u tome uspjela (nadam se).” – izjavila je Nika.

Možda smo do sada već i navikli, ali činjenica da Nika od samog početka ima svoj „dream team“, sve se više ističe kvalitetom i pokazuje se kao recept za uspjeh. Glazbu i aranžman potpisuje Ivan Pešut, dok je uz Niku jedan od autora i talentirani Matija Cvek.

“Ovaj puta sve ekstra pohvale i još više od toga idu mom Ivanu Pešutu. Nećemo se lagati – na početku je bio skeptičan oko moje ideje da sve bude sirovo i golo, ali čim smo prvi puta snimili vokal na njegovu klavirsku liniju, znali smo da ovoj pjesmi pristupamo drugačije nego ostalima. S Ivanom sam napisala glazbu, a onda je on unio svoju magiju kroz aranžman i ideju za gudačkim kvintetom, koji su ovoj pjesmi donijeli upravo ono što joj je bilo potrebno. Posebno hvala i Bruni Urliću, Ani Gjud i Henryu Radanoviću za prekrasno odsvirane dionice. Ovo je drugi puta da sa mnom na tekstu radi i Matija Cvek, po meni jedan od najtalentiranijih mladih kantautora, posebno u kategoriji teksta. Neke od meni omiljenih linija upravo su njegove i mislim da su u potpunosti zaokružile priču.”

Turković svojim vizualima opet pomiče granice. Provjereni tim je opet na zadatku, redatelj Luka Sepčić i producentica Ana Badurina, poznatiji kao SESTRICE, koji su se ovaj puta susreli s posebnim izazovom načina snimanja spota za ovu pjesmu. Spot je u potpunosti sniman pametnim telefonom.

Nika nam je poklanja svoju intimnu jesensku baladu. Ogolila se što autorski, što vizualno te ovoga puta, itekako istaknula svoj snažan vokal. Koliko god smo navikli na njenu posebnost, opet nam uspijeva otkriti, neke potpuno drugačije Boje.

Foto: Petra Mikšik