Dame Shirley Bassey objavila svoj zadnji studijski album
15. studenoga 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Dame Shirley Bassey objavila svoj zadnji studijski album

Kao kruna dugovječnoj karijeri dolazi nam novi studijski album Dame Shirley Bassey, britanske glazbene ikone koja je svijet osvojila Bondovim klasikom “Diamonds Are Forever” te nas svojom izvedbom očarava već sedam desetljeća.

U izdanju Decca Records / Universal Music Hrvatska objavljen je album naslova “I Owe It All To You”, koji ova Dama u potpunosti posvećuje fanovima.

Ovo je njen prvi studijski album u posljednjih pet godina, a otkriveno je i kako će ujedno biti i finalni. Izdanje donosi kolekciju novih originalnih pjesama i interpretacija dobro poznatih klasika, koje je Dame Shirley odabrala kao osobne favorite koji slikovito reflektiraju njen život i karijeru, što i sama otkriva: “Moj novi album je proslava mojih 70 godina u showbiz svijetu; 70 godina podrške fanova diljem svijeta i 70 godina glazbe! Pjesme koje sam odabrala doživljavam vrlo osobno i povezujem ih sa svojim životom. Nadam se da će to i fanovi prepoznati.

Dame Shirley Bassey unikatna je glazbena dama u punom smislu te riječi. Svoju glazbenu priču započela je kao tinejdžerica, pjevajući u lokalnim pubovima i klubovima, da bi krajem 1950-ih dosegnula svoju prvu #1 UK poziciju, s pjesmom “As I Love You”, čime je postala i prva osoba iz Welsha kojoj je to pošlo za rukom.Album nosi naziv prema istoimenoj pjesmi i prvom singlu izdanja “I Owe It All To You“, koju autorski potpisuje Don Black, njen dugogodišnji suradnik, ujedno zaslužan za već spomenuti klasik “Diamonds Are Forever” iz 1971. godine. Produkciju izdanja potpisuje Nick Patrick, Grammyem i BRIT Awards priznanjima nagrađeni producent, a snimanje se odvijalo tijekom ovogodišnjih ljetnih mjeseci u Londonu, Pragu, Monaku i na jugu Francuske, pri čemu je glazbeni tim vodio računa o poštivanju svih ograničenja i mjera opreza.

Kroz ovo izdanje, Dame Shirley je svoju autentičnu interpretaciju podarila i nizu prepoznatljivih klasika, među kojima su i “Who Wants To Live Forever” skupine Queen, za koju joj je Roger Taylor samoinicijativno predložio da se nađe na albumu, zatim “You Were Always On My Mind” Elvisa Presleya do “Almost Like Being In Love” Brucea Forsytha.

Otada joj karijera kreće uzlaznom putanjom i oblikuje se u dugotrajni dijamant, koji sjaji i nakon sedam desetljeća. Nagrađivana je brojnim priznanjima, što uključuje BRIT Awards, Légion d’ honour, Silver Clef Awar, Freedom of The City of Cardiff  kao i kraljevsku titulu Dame, za svoj doprinos izvedbenoj umjetnosti.

Popis pjesama:
Overture
Who Wants To Live Forever
I Owe It All To You
Almost Like Being In Love
Maybe This Times
I Made It Through The Rain
Adagio
Look But Don’t Touch
Smile
You Ain’t Heard Nothing Yet
Don’t Know What Love It
Always On My Mind
I Was Here
Music Is My First Love

Foto: Matt Holyoak