Šaroliki mozaik syntheva, gitara i gudača u novoj pjesmi Ljubice Gurdulić “Ispod neba”
17. studenoga 2020.
Music Box (10876 Članci)
Podijeli

Šaroliki mozaik syntheva, gitara i gudača u novoj pjesmi Ljubice Gurdulić “Ispod neba”

Od mladosti je bila usmjerena ka glazbenom stvaralaštvu, a s grupom Svadbas i pjesmom „Treblebass“ u ruci je držala Porin u prestižnoj kategoriji za pjesmu godine.

Ljubica Gurdulić, pjevačica izuzetnog glasa, sve ove godine gradila se i kao autorica pa kada je prije godinu dana s pjesmom „U dvoje“ krenula u solo vode, njezin je prvi solo singl dočekan s velikim oduševljenjem.

Ljubica danas predstavlja novi autorski singl za koji je napisala glazbu i tekst, aranžman je napravio Tin Ostreš, dok su za mastering zaslužni Pavle Miholjević i Jura Ferina. Za pjesmu „Ispod neba“ snimljen je i video spot koji je režirao Radislav Jovanov Gonzo.

‘”Ispod neba” je pjesma o nadi, o brodolomcima koji još uvijek traže svoje mjesto, svoj mir. Pjesma je to o dirljivom neodustajanju i onda kad si već sav prekriven ožiljcima. Na neki način, to je pjesma i o prijateljstvu i prijateljskoj podršci posvećena svim meni dragim i bliskim ljudima.’ – o pjesmi je rekla Ljubica

Izrazito plesnog ritma, pjesma kreće u mirnijem tonu da bi se kasnije razvila u šaroliki mozaik syntheva, gitara i gudača za što je zaslužna inspiracija aranžera Tina Ostreša. Kao osnovnu odrednicu Tin je uzeo „zademfani“ bas i oko njega gradio cijelu plesnu igru. Ne tako tipično i dodatna zanimljivost u pjesmi su muški prateći vokali. Spot je sniman na lokacijama u Šestinama i Hrvatskom Zagorju u pravoj jesenskoj idili. Malena kuća pokraj šume prepuna detalja iz nekadašnjeg života Zagorja, sa starinskim namještajem i obiteljskim fotografijama vlasnika kuće bila je kao stvorena za priču o dobrim vremenima.

„Dan je bio za pamćenje proveden u društvu prijatelja, zafrkanciji i plesu i upravo to je čarolija spota.“ – zaključila je Ljubica Gurdulić