Alen Vitasović prigodno objavio odu svim zatvorenim birtijama
1. prosinca 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Alen Vitasović prigodno objavio odu svim zatvorenim birtijama

Alen Vitasović, legendarni Istrijan i popularni pjevač, objavljuje novi singl za Dancing Bear u suradnji s Marcom Grabberom i Ivanom Arnoldom.

Istarski trio zajedničkim snagama izbacuje pjesmu “Oštarije su mi zaprli”, prigodnu pjesmu za novonastalo stanje u državi te svojevrsnu odu zatvorenim birtijama, to jest “oštarijama”. Oda “oštarijama” ne opisuje samo gubitak najdražeg mjesta socijalizacije u Hrvata, već opisuje i gubitak mjesta odakle je dolazila većina zarade mnogih glazbenika koja im je osiguravala egzistenciju. Shodno tome, “Oštarije su mi zaprli” ne odnosi se samo na druženja u kafićima, nego i na krizu kroz koju prolaze svi akteri glazbene scene te zabavnog biznisa koji su gotovo pa izbrisani iz liste javnih poslova.

Kao inspiracija za novu pjesmu poslužio je Alenov YouTube video u kojem se osvrće na situaciju iz prvog hrvatskog lockdowna, kada Alen nije imao gdje popiti jutarnju bevandu.

Tekst za pjesmu “Oštarije su mi zaprli” potpisuju Vitasović, Grabber i Arnold, dok iza glazbe stoje Grabber i Arnold. Na novom singlu gostuje i poznati slovenski gitarist Robert Pikl (Manouche, Magnifico…) te maestro Krešimir Tomec (Cubismo, Vještice…) na basu i mandolinama. Pjesma je snimljena u Orbanićima, a miksana i masterirana u Ljubljani.

Spot za pjesmu napravljen je po istinitoj priči. Alen je u jednom trenutku za vrijeme prvog lockdowna nervozno krenuo do obližnjeg sela u nadi da kafići nisu zatvoreni, no ipak je naišao na zatvorena vrata. U spotu gostuje HRT-ov voditelj Branko Uvodić koji je zaslužan za uvod u spot ili, u ovom slučaju, uvodić u spot.  Spot je snimljen na potezu između istarskih sela Orbanići i Juršići, a snimila ga je NuNu Production ekipa iz Pule na čelu s Danijelom Bartolićem i Marijanom Banko.

Foto: Promo