Andrija Rudić i Maja Posavec otkrili spot za zajedničku pjesmu “Ne budi grub”
11. lipnja 2021.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Andrija Rudić i Maja Posavec otkrili spot za zajedničku pjesmu “Ne budi grub”

Andrija Rudić do nedavno javnosti poznat isključivo kao gradonačelnik grada Kutine, već duže vremena se potpuno ostavio politike i svih dužnosti te se svim srcem posvetio glazbi, svojoj prvoj ljubavi.

Nakon singlova “Ne daj mi”, “Dugo”, “Ne pjevaj i ne trudi se”, “Tri metra od mora” i “3 godine od tebe” te izlaska istoimenog albuma pred ljeto i zanimljivog spota i singla arapsko-hrvatske koprodukcije s Arabi Habibti te duetom sa Željkom Veverec u pjesmi Privij se uz mene, Andrija zatvara svoj sjajni album prvijenac s još jednom suradnjom, ovaj put sa sjajnom Majom Posavec.

O samoj pjesmi i suradnji Maja Posavec kaže:

Iznenadila sam se pozivom, naravno da nisam znala tko je Andrija, a producent Višeslav Laboš nas je spojio. Pjesma mi je odgovarala ali nisam posebno smatrala da je za mene. Ipak sam ju otpjevala i na kraju sam ju prisvojila. Zadovoljna sam rezultatom, ali najviše mi je drago da je zadovoljan Andrija jer je to njegovo autorsko djelo, ja sam na neki način samo interpreta.“

Inače njegov album prvijenac „Tri metra od mora i 3 godine od tebe“ sadrži 11 skladbi koje je najlakše okarakterizirati kao alter-pop, ali glazba na albumu dotiče razne glazbene stilove koje Andrija uklapa u svoj emotivni svijet. Osim osnovnog seta instrumenata, Rudić voli koristiti višeglasja, a na albumu dosta koketira i s elektronikom i postiže zanimljive obrate unutar pjesama. Zanimljivo je dodati da na albumu ima i 4 sjajne suradnje sa iznimnim ženskim vokalima i to Maja Posavec, Željka Veverec, Maja Tisaj i Egipćanka Menna Jusef.

Glazbu, tekst i aranžmani potpisuje Andrija Rudić. Produkciju, mix i mastering potpisuju Višeslav Laboš i Danijel Drakulić u suradnji s  Andrijom.