Jedan od najboljih regionalnih bubnjara Dado Marinković singlom “Endless Day” najavio prvi solo album
2. prosinca 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Jedan od najboljih regionalnih bubnjara Dado Marinković singlom “Endless Day” najavio prvi solo album

Dado Marinković iza sebe ima itekako respektabilnu glazbenu karijeru, prije svega kao dugogodišnji bubnjar Parnog valjka, zatim i kao session bubnjar za veliki dio regionalne scene, ali i u nekoliko jazz projekata.

No, ono što su znali samo njegovi bližnji i prijatelji glazbenici jest da je godinama Dado pripremao i svoj prvi solo album, a upravo je objavljen i prvi singl Endless Day na kojem je baš kao i na albumu okupio pravu glazbenu kremu. Glazbu i aranžman za ovaj instrumentalni biser potpisuju Dado Marinković i Kristijan Terzić, miks su radili Dado i Marijan Brkić Brk, a svirali su: Vladimir Samardžić (bas), Bruno Mičetić (električna gitara), Vojkan Jocić (saksofon), Mladen Ilić (konge), Kristijan Terzić (klavijature) i Dado Marinković (bubnjevi i perkusije). Videospot je radio Igor Ivanović.

My Life naziv je prvog solo studijskog albuma Dade Marinkovića, nazvan upravo onako kako on glazbu doživljava – kao svoj život. Jer ako želiš uspjeti moraš to i živjeti. Moto je to onih pravih profesionalaca poput Dade kojima glazba nije samo hobi i nekakav financijski prihod, nego i vlastita satisfakcija, emocije i u konačnici – život. Na albumu je osim spomenutih glazbenika ugostio i Matiju Dedića, Vasila Hadžimanova, Zvjezdana Ružića, Joea Kaplowitza, Marijana Brkića, Antu Gelu, Marija Rašića, Elvisa Penavu, Miroslava Lesića i druge. Album je spoj jazza, funkyja i world musica, odnosno hrvatski odgovor na svjetske skladatelje moderne glazbe. Rezultat? Pravo instrumentalno remek djelo kako su ga neki glazbenici već prozvali.

Album My Life bit će objavljen digitalno u petak, 4. prosinca, a na CD-u 11. prosinca.

Foto: Saša Huzjak