Američki reper Wesson Desir semplirao pjesmu “Vrtovi sna” Rajmonda Ruića
4. prosinca 2020.
Music Box (10966 Članci)
Podijeli

Američki reper Wesson Desir semplirao pjesmu “Vrtovi sna” Rajmonda Ruića

Nije prvi put slučaj da su strani glazbenici i producenti zainteresirani za jugoslavensku glazbenu ostavštinu i diskografiju, pogotovo ako govorimo o funku, jazz fusionu, progresivnom i psihodeličnom rocku i popu i to najviše 60-ih i 70-ih godina, a strani mediji nisu preskočili niti osamdesete i nevjerojatan jugoslavenski novi val, odnosno novi talas.

Nakon što je prije nekoliko godina Kendrick Lamar uzeo sample grupe September sada je još jedan američki reper posegnuo za jugoslavenskom diskografijom. U pitanju je pjesma Vrtovi sna koju je originalno izveo Darko Domijan na albumu Pastir kraj vatre 1975. godine. Pjesmu je skladao legendarni Rajmond Ruić koji je dao dozvolu američkom reperu iz Atlante, Wessonu Desiru, za njegovu pjesmu Suicoke. Wesson spada među novu generaciju repera koji su se pojavili na već bogatoj sceni, a neki su ga već proglasili nadolazećom zvijezdom. Ovaj 22-godišnjak počeo je graditi karijeru preko Soundclouda da bi došao do ugovora sa Sonyjem koji je kontaktirao izdavačku kuću Croatia Records sa zamolbom za sempliranje pjesme Vrtovi sna.

Ovakva zainteresiranost stranih glazbenika i producenata još jednom potvrđuju iznimnu kvalitetu jugoslavenske diskografije, odnosno zvuk kakav su glazbenici s područja ove bivše države odašiljali u svijet. Sada su i Vrtovi sna otišli su u svijet!