Sve popularnija Meri Andraković voli! Stigao prvi album i drugi singl u samo 7 dana!
5. prosinca 2020.
Music Box (10961 Članci)
Podijeli

Sve popularnija Meri Andraković voli! Stigao prvi album i drugi singl u samo 7 dana!

Od prvog singla Nije kriva muzika i početka suradnje s Croatia Recordsom pa sve do danas kada je u samo sedam dana objavila dva singla, pjesmu Dodiri i božićnu poslasticu Sretan Božić, sve popularnija Meri Andraković polako, ali sigurno osvaja Hrvatsku.

Većina singlova boravila je na HR top 40 listi, a iza mlade Meri su i nastupi na CMC festivalu u Vodicama s pjesmom Za malo ljubavi, gdje je i potpisala ekskluzivni ugovor na 5 godina i 2 albuma, te na Zagrebačkom festivalu gdje je imala jednu od najboljih vokalnih izvedbi s pjesmom Voli. Tu je i suradnja s hitmejkerom Borisom Đurđevićem koji je zajedno sa suprugom Valerijom, koja potpisuje tekstove dobrog dijela pjesama, stao iza Meri i dao joj vjetar u leđa svojim sjajnim smislom za skladanje i produkciju.

“Ponosna sam na cijelu ekipu koja stoji iza ovog albuma, od Borisa i Valerije do Josipa Grizbahera koji je radio sve moje spotove. Za sebe kažem da sam rođena u krivo vrijeme jer jako volim 80-e i dance prizvuk pa je u tom tonu i ovaj album koji je pun retro boja i zvukova, ali naravno sve u modernoj produkciji”ističe Meri i ne skriva ljubav prema glazbi grupe Colonia koju sluša od malena. Pronašla je svoj put do publike i naglašava da je već singlom Nije kriva muzika znala da je to smjer u kojem želi ići.

Prije nekoliko dana Meri je predstavila novi singl Dodiri koji je za nju najdraža i u neku ruku najvažnija pjesma albuma.
“Jedina je to balada koju imam, najemotivnija pjesma i ona u koju smo uložili najviše truda i rada, a zato mi je i od posebnog značaja”, kaže i dodaje kako je spot Josipa Grizbahera savršeno uprizorio Dodire. I sedam dana nakon tog singla Meri je predstavila još jednu pjesmu s albuma, njezinu prvu božićnu pjesmu Sretan Božić.
“Veliki sam fan Božića i svega što je vezano uz Božić, od dekoracija i kolačića, pa sve do pjesama. Ove godine Boris mi je još ljetos najavio kako za mene ima božićnu pjesmu što je za mene bilo ostvarenje sna jer potajno priželjkujem božićnu pjesmu otkada se bavim pjevanjem. Pjesma je topla, melankolična, nosi taj neki blagdanski ugođaj, priča priču o sretno/nesretnoj ljubavi u to neko predbožićno vrijeme kad su ljudi najtopliji i kad svi žude za sigurnošću svoga doma i obitelji. Iako će ove godine Božić biti drugačiji i nema velikih proslava Adventa, nema pjevanja vani na hladnoći i snijegu koje će mi najviše faliti, ovom pjesmom donosim vam toplinu i nadu za neke veće, ljepše Božiće, kada ću vam i samu pjesmu zapjevati uživo dok budete pili kuhano vino i cupkali ispred pozornice od hladnoće. A do tada slušajte je u toplini uz najbliže. Poručujem vam što i sam naziv pjesme govori, sretan Božić”rekla je Meri. Pripadajući lyric video pjesme radila je ekipa CroRec Digitala.

Na albumu Voli Meri je smjestila sve svoje dosadašnje singlove, kronološkim redom: Kemija, Nije kriva muzika, To je ta ljubav, Za malo ljubavi, Nisi fer, Voli, Zaboravi me, Dodiri i Sretan Božić, ali i obrada Colonijine pjesme Zadnji let za Pariz te bonus Cortex Team remix pjesme Za malo ljubavi.

Foto: Ana Alšić