Ivana Kindl za pjesmu “Božić je i njima” snimila spot s kadrovima udomitelja životinja
11. prosinca 2020.
Music Box (10076 Članci)
Podijeli

Ivana Kindl za pjesmu “Božić je i njima” snimila spot s kadrovima udomitelja životinja

Ivana Kindl, velika ljubiteljica životinja, predstavlja videospot za božićni singl „Božić je i njima“, posvećen napuštenim macama i psima. Video je nastao od snimaka brojnih udomitelja sa svojim spašenim ljubimcima, a u prvom dijelu spota nalaze se štićenici raznih udruga i skloništa koji traže dom.

U spotu se pojavljuju i poznata imena koja su otvorila srce i vrata svog doma napuštenim životinjama: Krešimir  Sučević Međeral, Toni Starešinić i Željka Veverec (Chui/Mangroove/Je Veux), Gina Damjanović, Indira Levak, Nenad Borgudan (Detour), Mirela Priselac Remi, Ana Lovrenčić (Mixed Up Mary), Marko Kutlić i Nela (Antonela Đinđić), Slavko Sobin, Lu Jakelić, Marko Petrić, Neda Parmać i Petra Kurtela. Video je koncipirao i montirao Marko Horvat iz NEXUS produkcije.

„Iznimno je važno osvijestiti odgovornost koju bi svi trebali imati prema životinjama koje usamljeno pate, osobito u hladnim zimskim vremenima. Svatko tko je progledao srcem dobro zna kakvu ljubav i sreću ta predivna bića donose u naše živote. Ne zaboravimo, bez flore i faune ljudi ne bi mogli funkcionirati, zato je važno educirati se i to osvijestiti”, poručila je.

Singl „Božić je i njima“ predstavljen je sredinom studenog, a tom prigodom Ivana je putem društvenih mreža pozvala svoje pratitelje da joj pošalju videosnimke na kojima su oni i njihovi udomljeni ljubimci. U izradi videa sudjelovali su i volonteri udruga i skloništa: Udruga devet života iz Osijeka, Sklonište za životinje Velika Gorica, Udruga Sirius iz Požege, Sklonište Prijatelji Čakovec, Udruga Šinterice dobra srca iz Koprivnice te Udruga Rocco iz Vinkovaca.

„Zahvaljujemo svim volonterima iz udruga i skloništa na požrtvovnoj brizi o napuštenim životinjama. Neki od njih poslali su snimke svojih štićenika koji traže dom, zato svakako gledajte srcem! Zahvaljujemo i mnogim ljudima koji su slali snimke svojih ljubimaca, hvala vam što gledate srcem i što ste pružili šansu napuštenim njuškicama“, dodala je ova vrsna glazbenica.

„Božić je i njima“ donosi gospel/R&B ugođaj, za koji Ivana ističe da joj je omiljen. Glazbu i tekst potpisuju Ivana Kindl i Alen Križaj, koji je odsvirao klavijature i bas te bio zadužen za snimanje, produkciju i miks, dok je Filip Vidović uz miks bio odgovoran i za mastering. Uz njih, u kreiranju pjesme sudjelovali su i Luka Banić (gitara), Viktor Lipić (klavijature), Jakša Kriletić Jordes (saksofon), Eric Vidović (prateći vokal) i Laura Mjeda (prateći vokal).

Ivana je otkrila da se inspiracija za pisanje o toj temi javila tijekom ljeta: „Alenu je jednog dana sinula ideja te mi je u vrlo emotivnoj prezentaciji rekao kako još nije čuo da je netko posvetio božićnu pjesmu njima, napuštenim macama i psima. Oboje smo veliki ljubitelji životinja, osobito mačaka, tema se logički nametnula. Zasuzile su nam oči i to je bilo to. Krenuli smo s refrenom i njegovom idejom teksta i melodije, nakon čega sam napisala ostale stihove i oblikovala melodiju za strofe.“

Ivana Kindl svojom novom pjesmom nastavlja niz autorskih singlova koji je započeo sa „Sve istine i laži“, popraćen uspješnima „Ima nade“, „Budi mi blizu“, „Imamo razlog“, „Ostavljaš me samu“ te „Divovi ljubavi“. Svakim je singlom ostvarila  visoku poziciju na domaćoj HR Top 40 listi domaćeg radijskog airplaya i dodatno zapečatila svoj prepoznatljivi glazbeni zvuk, koji je ponovno prisutan i u njenom najnovijem, božićnom singlu.

Foto: Marko Horvat