Objavljen novi EP beogradskih post-punk vragolana Gazorpazorp
13. prosinca 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Objavljen novi EP beogradskih post-punk vragolana Gazorpazorp

Gazorpazorp, beogradski post-punk vragolani, objavili su EP “Od vazduha i sunca” za slovensku izdavačku kuću Moonlee Records.

“Od vazduha i sunca” donosi pet svježih pjesama, prepunih mladenačkog duha, razigranosti i strastvenosti. Pored očiglednih utjecaja bendova kao što su Repetitor ili Metz njihov nehvatljiv zvuk predstavlja spoj udarne snage noise rocka, kompleksnost math-rocka, razigranost post-punka i eksperimentalnost psihodeličkog rocka, kombinirajući tako anglo-američku kao i regionalnu glazbenu tradiciju. Sa svojom suvremenom rock estetikom Gazorpazorp se postavljaju rame uz rame s aktualnim bendovima poput Squid, Black Midi, Oh Sees, Protomartyr i Tropical Fuck Storm. Unatoč mladosti benda jasan je zreo i profinjen pristup aranžmanima pesama, koji s nevjerovatnom lakoćom preskaču s eksplozivnih napada ludila u sanjive smirene pasaže i natrag.

Gazorpazorp su glas nove generacije, prepoznatljivog beogradskog šarma, a prvenstveno fantastičan bend, koji nastavlja tradiciju regionalne glazbene beskompromisnosti.