Laibach i Simfonijski orkestar RTV Slovenije objavili video “Resistance Is Futile”
21. ožujka 2017.
Music Box (10948 Članci)
Podijeli

Laibach i Simfonijski orkestar RTV Slovenije objavili video “Resistance Is Futile”

«Resistance Is Futile» novi je video grupe Laibach realiziran na koncertu održanom na ljubljanskim Križankama zajedno sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije.

S istim programom najveći slovenski bend stiže u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog u utorak, 9. svibnja. Studijska verzija pjesme «Resistance Is Futile» nalazi se na aktualnom albumu Laibacha «Spectre», a grupa ju je maestralno izvela na velikom koncertu u Ljubljani 2. rujna gdje je video i snimljen. Tom prilikom Laibach su, sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije izveli novi autorski rad, 30-minutnu suitu inspiriranu motivima epa «Krst pri Savici», najvećeg slovenskog pjesnika, Franca Prešerna, koja govori o pokrštavanju alpskih Slovenaca (Karantanaca) u 8. stoljeću. Ova pjesma predstavljena je u korelaciji s Laibachovim tumačenjem odlomka iz Griegove nedovršene opere «Olav Tryggvason», koja se bavi sličnom tematikom krvavog rođenja kršćanstva u Norveškoj i Švedskoj.

U drugom dijelu koncerta grupa je s orkestrom odsvirala niz svojih poznatijih pjesama kao što su «Smrt za smrt», «Eurovision», «Now You Will Pay», «Whistleblowers», «We Are Millions And Millions Are One», «Resistance Is Futile», «Opus Dei / Leben heisst Leben» i mnoge druge.

Aranžmani za orekstar rezultat su suradnje između mladog slovenskog kompozitora Anžeta Rožmana i grupe Laibach, a orkestrom će dirigirati Simon Dvoršak. Na pozornici Lisinskog bit će oko 90 ljudi što je najveći i najzahtjevniji Laibachov koncert ikad održan u Hrvatskoj te jedna od najvećih produkcija postavljenih na scenu zagrebačke koncertne dvorane.

S tim fantastičnim programom, naziva «Naše pjesme, vaši snovi», Laibach stiže u Lisinski 9. svibnja na jedan od najočekivanijih koncerata ovog proljeća u Zagrebu. Atmosferu oko novog Laibach gostovanja dodatno je podigla premijera dokumentarnog filma «Liberation Day» koji prati njihovo gostovanje u Sjevernoj Koreji.

Ulaznice po cijenama od 190, 220 i 250 kn u prodaju kreću u četvrtak, 2. veljače u 9:00. Kupiti se mogu na prodajnim mjestima i online servisima Ulaznice.hr i Eventim.

Foto: Valter Leban