Prljavo kazalište objavilo prošlogodišnji slavljenički koncert u Areni Zagreb
13. prosinca 2020.
Nikola Knežević (2454 Članci)
Podijeli

Prljavo kazalište objavilo prošlogodišnji slavljenički koncert u Areni Zagreb

Album 30 godina od koncerta na Trgu, Arena Zagreb, jednog od najvećih bendova na ovim prostorima, Prljavog kazališta je u prodaji. 

Trideset i dva hita kojima su Prljavci oduševili prepunu Arenu Zagreb, 18. i 19. studenog prošle godine pokazali su da su zaista grupa za najveće pozornice i masovno “mljevenje publike” kako je u predgovoru knjižice ovog izdanja napisao poznati glazbeni kritičar Hrvoje Horvat.

U organizaciji Star produkcije i Heroja ulice i producenta Tihomira Fileša, na dva koncerta u Areni Prljavci su još jednom potvrdili da zaista spadaju među najveće i najdugovječnije bendove s ovih prostora koji s lakoćom privlače i mlađe generacije. “Pjesme Jasenka Houre očito su nasušna potreba za svaku novu generaciju, prijemčive, identificirajuće. Houra je veliki autor, skladatelj i tekstopisac, a Prljavo kazalište sjajni aranžeri i izvođači njegovih pjesama“, napisao je u knjižici izdanja poznati televizijski novinar Ante Batinović.

Uz iznimnu produkciju, veličanstvenu pozornicu i odlično raspoložene Prljavce, publika je uživala u pjesmama koje su redovito na njihovom koncertnom repertoaru Sve je lako kad si mlad, Zaustavite zemlju, Mi plešemo, Mojoj majci, Heroj ulice i druge, a te večeri otpjevali su i pjesme koje su bile na repertoaru prije 30 godina Groblje slonova, Moja djevojka je otišla u armiju, Dobar vjetar u leđa i Prisluškuju nas susjedi.  Nakon bisa i pjesme za rastanak Laku noć Zagrebe, došlo je i vrijeme kad su svi koncerti privremeno prestali, a Prljavci i njihova mnogobrojna publika itekako nestrpljivo čekaju novi susret. Dvostruki live CD i Blu-ray izdanje sa snimkom njihovog veličanstvenog koncerta iz Arene pomoći će prebroditi pauzu i ponovo dočarati vrijeme u kojem smo uživali u masovnoj konzumaciji glazbe.

Foto: Nikola Knežević