dRUMELODY predstavio video “NewLand” s albuma “Freedom of Imagination”
15. prosinca 2020.
Music Box (9566 Članci)
Podijeli

dRUMELODY predstavio video “NewLand” s albuma “Freedom of Imagination”

Drumelody živi u Sarajevu i multimedijalni je umjetnik, od stripa i videa pa do stvaranja  zanimljive, tamnijim notama obojane i definitivno underground elektroničke glazbe.

Iza sebe broji osam albuma, a posljednji “Freedom of Imagination” objavio je ove jeseni za label Sarajevo Disk, a distribuciju za hrvatsko tržište na sebe je preuzeo PDV Records.

Single “NewLand” ujedno je i prva s albuma te kao takva otvara vrata prema narednih deset kompozicija koja stvaraju kolaž različitih elektroničkih žanrova od pop electro breaka, lectro noisea, old school beata do duba i micro housea.

Danas dRUMELODY, Berin Tuzlić, donosi novi glazbeni spot kao jedinstvenu video priču ono što mnogi ne vide, ne čuju, a vide i sve čuju i razumiju.

‘’Frekvencija emocionalnog komunicaranja na najmanjoj je razini. Ljudi i biljke veće digitalne dopadljivosti nego prirodne, doseglo je najveći stupanj površnosti. Fizičko upravljanje  osjećajima je počelo. Osjećaj ukusa, mirisa a danas i dodira, ništa drugo neće donijeti nego tupilo. Inteligencija je na koljenima. Sve su to podsvjesne poruke koje su nam različitim, novim  „on line“ doktrinama koje ne poznajemo, servirane na meniju za doručak svakog jutra.’’ 

Pripovjedajući pjesmom i videom, NewLand ostavlja jedan zapis vremena u kojem danas živimo.