Marin Jurić-Čivro objavio debitantski studijski album “Pjesme za tebe”
19. prosinca 2020.
Music Box (11023 Članci)
Podijeli

Marin Jurić-Čivro objavio debitantski studijski album “Pjesme za tebe”

Iznimno produktivnu godinu Marin Jurić-Čivro privodi kraju objavom debitantskog studijskog albuma, “Pjesme za tebe”, koji na jednom mjestu okuplja sve njegove dosadašnje singlove i zaokružuje pet godina samostalne glazbene karijere! 

“Jako sam sretan; oduvijek sam želio ostvariti objavu debitantskog albuma! Znao sam da će se dogoditi kad-tad, možda mi je malo duže trebalo, ali vjerujem da sve ima svoje vrijeme i mjesto, pa tako i ovaj album”, otkriva nam Marin Jurić-Čivro i nadodaje kako je ljubav univerzalni motiv koji povezuje sve pjesme na izdanju.

Album “Pjesme za tebe” zaokružuje petogodišnji rad ovog virovitičkog glazbenika, kojeg je šira javnost upoznala kroz prvu sezonu showa The Voice Hrvatska 2015. godine, nakon čega je zakoračio u samostalnu glazbenu karijeru. Tada je kao prvi solo singl predstavio pjesmu “Dobro jutro svima”, koju autorski potpisuje Ivan Dečak, a zatim je uslijedila i objava njegovog prvog autorskog singla, “Pjesma za tebe”, kojeg je producirao Mark Mrakovčić.

Nakon kratke pauze, u 2017. svoj novi kreativni zamah započinje s producentom i autorom Markom Matijevićem-Sekulom u pjesmi “Još uvijek”, što predstavlja početak njegove višegodišnje suradnje s Beton Music timom, kojeg uz Marka čine i Boris i Maja Kolarić. S njima objavljuje niz pjesama, među kojima su i ovogodišnji HR Top 40 singlovi “Zima” ft. Nina Kraljić, s kojom su osvojili 2. mjesto na 67. Zagrebačkom festivalu te “Naivno”, pjesma kojom se natjecao i na Dori 2020.

Uz devet originalnih pjesama, album donosi i dvije akustične obrade bezvremenskih klasika – “Mjesto za mene” Damira Urbana i “Falling Slowly” Glena Hansarda i Markete Irglove, nastalih tijekom snimanja “Akustika Session” serijala 2017. godine.

Uoči objave albuma, kao njegov četvrti ovogodišnji singl predstavljena je pjesma “Bezdan”, koja je nastajala za vrijeme lockdowna i trenutaka slobode, što joj daje jednu tamnu, noćnu crtu. Upravo je ta atmosfera inspirirala i prateći videospot, sniman u noćnim satima, kako bi se istaknuli motivi noći i samoće u atmosferi napuštenog grada.

I dok sve pjesme na izdanju predstavljaju presjek njegove dosadašnje glazbene karijere, Marin Jurić-Čivro bez zadrške otkriva i koja pjesma na albumu mu je najdraža: “To je definitivno “Pjesma za tebe”, po kojoj je album dobio i ime. To je ipak prva pjesma koju sam napisao i zbog toga ima svoju neku posebnu čar.”

Popis pjesama:
01. Naivno
02. Zima ft. Nina Kraljić
03. Još uvijek
04. Pjesma za tebe
05. Bezdan
06. Tvoj lik
07. Nije dovoljno
08. Vjetar
09. Dobro jutro svima
10. Mjesto za mene (Akustika Session)
11. Falling Slowly (Akustika Session)

Foto: Karlo Klasić