The A! novim singlom poručuju  – “Pusti me van!”
22. svibnja 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

The A! novim singlom poručuju – “Pusti me van!”

Zagrebački bend The A! predstavlja novi singl sa nedavno objavljenog albuma „Stereo“ koji je dvostruko dvojezično izdanje, a ovo im je šesti studijski singl na hrvatskom jeziku.

Za novi singl The A! je odabrao pjesmu „Pusti me van“ koja govori o bijegu iz svakodnevnice i borbu protiv „matrice“ što će bend pokušati dočarati i u spotu kojeg je režirala Anita Nadj. Pjesmu će, kao i do sada,  slijediti i engleska inačica koja je namjenjena stranom trzištu.

U spotu je gostovala pjevačica Jelena Vanjek i bend Mnogi Drugi, a kakva je bila atmosfera na snimanju spota  otkrio nam je Mihael Kvorka, frontmen benda:

„Snimanje je bilo čista zabava. Opet smo se našli u novoj situaciji pa nam je to bilo malo neobično budući da ovaj spot odskače od svega što smo dosad radili. Volimo eksperimentirati pa smo ovu suradnju sa redateljicom i dragom prijateljicom Anitom Nadj objeručke prihvatili, a nadamo se da ce gledatelji prepoznati trud i poruku“.

The A! je prvi hrvatski bend koji je uspješno završio kampanju na Kickstarteru , a njihovi engleski singlovi se vrte na preko 600 radijskih postaja diljem svijetam te su  dobili velik broj priznanja od ljudi iz struke. “Strong” , pjesma sa engleske polovice  albuma ušla je u polufinale jednog od najjačih natjecanja “indie” izvođača pod nazivom “International Songwriting Competition” gdje su se kao suci u žiriju izmjenjivali etablirani autori i izvođači kao što su: Tom Waits, Avicii, Peter Gabriel, Lorde, Joe Bonamassa, Chris Cornell i mnogi drugi što pokazuje koliki je ugled tog natjecanja.

Hrvatske verzije „Nikad“,  „Divan sunčan dan“ i „Jedan dobar razlog“ su najpoznatiji uratci benda koju su zastupljeni u domaćem radijskom eteru, a bend trenutačno promovira album nizom nastupa uživo diljem Hrvatske i regije. Na dan premijere singla nastupili su na „Ja Bih“ festivalu  gdje su premijerno svoju glazbu predstavili sarajevskoj publici, a to im nije prvi put da su sudionici nekog festivala. Naime, The A! je svoj debitantski nastup imao na INmusic festivalu 2013. godine, a od tada su nastupali i na Summer Sound (Brač), ST@RT (Split), All Senses Weekend (Split) i Festivalu jednakih mogućnosti  te HR Demo klubu gdje su osvojili 2.mjesto.

The A! možete čuti uživo u četvrtak, 25.5. na Trgu bana Josipa Jelačića gdje nastupaju na humanitarnoj priredbi pod nazivom Festival Jednakih Mogućnosti, a uskoro planiraju i organizirati live promociju singla. Više o bendu saznajte na njihovoj Facebook stranici.