Bruno Mičetić Quintet priprema online jazz koncert na Silvestrovo
30. prosinca 2020.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

Bruno Mičetić Quintet priprema online jazz koncert na Silvestrovo

Centar za kulturu Novi Zagreb za kraj ove godine svojoj vjernoj publici poklanja jazz koncert i s ponosom najavljuje premijeru snimke vrsnog riječkog umjetnika Brune Mičetića i njegovog quinteta, koja će biti objavljena na YouTube kanalu Centra za kulturu Novi Zagreb, na Silvestrovo 31. prosinca 2020. godine u 18 sati.

Snimka je nastala u Velikoj dvorani Centra za kulturu Novi Zagreb 17. prosinca 2020. godine u sklopu ciklusa Jazz Point Novi Zagreb i na njemu Bruno Mičetić Quintet predstavlja svoj posljednji album “Out of the Shadow”, a izvodit će neke i od svojih prijašnjih radova.

Bruno Mičetić Quintet čine:

Vojkan Jocić – Tenor Sax
Bruno Mičetić – Gitara
Joe Kaplowitz – Keys
Bojan Skočilić – Kontrabas, E. Bas
Dado Marinković – Bubnjevi

Album “Out of the Shadow“ okuplja neke od vodećih hrvatskih jazz glazbenika – Joea Kaplowitza, Vojkana Jocića, Bojana Skočilića i Dadu Marinkovića. Ovo je treći po redu album Quinteta Brune Mičetića u izdanju Dallas Recordsa i sadrži 6 kompozicija u kojima se ističe ljubav prema jazz fusionu, ali i impresivne skladateljske sposobnosti u kojima publika naprosto uživa.

Neprestana potraga za dubljim shvaćanjem glazbe odvela je Brunu do Austrije gdje je završio Jazz Konservatorium Klagenfurt nakon čega započinje s pedagoškim radom i svojom diskografskom karijerom. Utemeljitelj je i osnivač projekta „Rab Jazz Festival“, koji se održava već petu godinu zaredom, a na kojem su nastupila sve velika imena iz regije i Europe.

„Bruno Mičetić Sekstet“ snima CD i DVD live izdanje albuma “Beauty of Your Soul” objavljenog u izdanju „Dallas Recordsa“. Bruno Mičetić nakon koncerta u Lisinskom održava nekolicinu koncerata u Hrvatskoj, a 2019. godine objavljuje i album “Capturing the Moment” te s istim održava koncerte u HNK Ivana pl. Zajca te na brojnim manifestacijama i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Nastupao je uz Terezu Kesoviju, Milan Petrović Jazz Quartet, Dominica Millera; surađivao je na projektima sa Zrinkom Tutićem i Rajkom Dujmićem, Zvjezdanom Ružićem, Primožem Grašićem, Ratkom Divjakom i drugima te osvojio publiku eminentnih festivala u Hrvatskoj i šire.