Zvučni zid na koncertnoj turneji – Hram, Denis Katanec, Sara Renar, Seine i RØLØ u Zagrebu!
12. veljače 2024.
Music Box (11099 Članci)
Podijeli

Zvučni zid na koncertnoj turneji – Hram, Denis Katanec, Sara Renar, Seine i RØLØ u Zagrebu!

Niz zagrebačkih koncerata otvara Hram 17. 2. u Grof Melinu, gdje će nastupiti i Denis Katanec solo nekoliko dana kasnije – 22. 2. Sara Renar i Seine nastupaju 28. 2. u Vintage Industrial Baru, a  RØLØ 29. 2. u Močvari.

„Zvučni zid” je osvojio pohvale kritike i publike, a nominiran je i za glazbenu nagradu Porin u kategoriji za najbolji album s raznim izvođačima. Njegov prethodnik „Zagreb Calling”, osvojio je Porin u istoj kategoriji 2022. godine. „Zvučni zid”, na dvostrukoj ploči predstavlja petnaest bendova s hrvatske alternativne scen. Idejni začetnik i producent Vedran Peternel kaže kako je projekt bio zahtjevan jer na kompilaciji nisu okupljene već postojeće studijske snimke već su sve pjesme snimljene ponovno i to uživo u deset klubova.

Tako su momci iz old school hip-hop benda Hram u šibenskom Azimutu snimili „Stoin sam”, s njihova prvijenca „Bijes”. Denis Katanec, koji sa svojom Klinikom inače oduševljava aktualnim albumom „Kao zao kor”, snimao je pjesmu „Jedra” u kazalištu Gavella. Sara Renar je u zagrebačkom Pločniku predstavila novu verziju „Epiloga”, pjesme kojom završava njezin album „Šuti i pjevaj”, a koja je za ovu priliku pojačana i nastupom četveročlanog zbora. Grupa Seine je u KSET-u odabrala „Malolije”, jedan od bisera njihova albuma „Naizust”, koji se lani našao na vrhu gotovo svih lista najboljih albuma godine. Splitski RØLØ je live „Siestu” izveo u šibenskom Azimutu.

Pjesme su za ovo izdanje snimali: Hram, Skotni vrag, Nemeček, Nina Romić, Barbara Munjas, Rolo, Mimika Orchestra, Povraccio di Colteo, Sara Renar, CRIO, Roj osa, Seine, Šiza, Denis Katanec i Živa voda. Idejni začetnik projekta i producent je Vedran Peternel.