Dodjela Grammy nagrada odgođena za proljeće
7. siječnja 2021.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Dodjela Grammy nagrada odgođena za proljeće

Nagrade Grammy za 2021. odgođene su s prvobitno zakazanog datuma 31. siječnja. Odluka je donesena “nakon promišljenih razgovora sa zdravstvenim stručnjacima”.

“Pogoršana situacija s COVID-om u Los Angelesu, s pretrpanim bolničkim kapacitetima i novim smjernicama državnih i lokalnih samouprava doveli su nas do zaključka da je odgađanje naše dodjele bila prava stvar. Ništa nije važnije od zdravlja i sigurnosti onih u našoj glazbenoj zajednici i stotina ljudi koji neumorno rade na produkciji dodjele”, rekli su Harvey Mason mlađi, predsjednik teprivremeni predsjednik / izvršni direktor Akademije, Jack Sussman iz CBS-a i Ben Winston iz Fulwell 73 Productionsa.

Prije izdavanja spomenute izjave, Entertainment Weekly izvijestio je da će novi datum ceremonije Grammyja biti 21. ožujka. Akademija je također dodala datum u svoj službeni kalendar pod naslovom koji je glasio “63. godišnja dodjela Grammyja”. Činilo se da će se ceremonija premijere nagrada Grammy također održati 21. ožujka.

Prema Rolling Stoneu, Akademija je planirala održati Grammyje bez publike ili nominiranih umjetnika, a prisustvovali bi samo voditelji i umjetnici izvođači. Prošlog lipnja najavljeno je da će se dodjela Oskara odgoditi s prvobitnog datuma 28. veljače na 25. travnja.