PREMIJERA: Dienne vam daje vjetar u leđa novim singlom “Tiho pada mrak”
7. siječnja 2021.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

PREMIJERA: Dienne vam daje vjetar u leđa novim singlom “Tiho pada mrak”

“Tiho pada mrak” peti je singl Dienne, a prvi objavljen putem diskografske kuće Dancing Bear.

Dienne, ime iza kojeg se krije kantautorica Ines Piknjač, izbacila je novi singl “Tiho pada mrak”. Peti je to singl zadarske kantautorice bogatog glazbenog obrazovanja, a prvi koji izlazi pod Dancing Bear etiketom.

“Tiho pada mrak” predstavlja njen osobni osvrt na poteškoće s kojima se svi svakodnevno susrećemo, kao i svojevrsni glazbeni šalabahter za pronalaženje snage u sebi kada nam problemi stanu na put. “Pjesma govori o prolasku kroz napeta vremena i da će nas od toga spasiti samo naša volja za boljitkom. Spot je iste tematike, prikazuje mene izgubljenu u šumi kako tražim izlaz te ga na kraju pronalazim u sebi, u svom biću. Ipak je sloboda u nama, u našim mislima, a restrikcije si namećemo sami. Također, prevelika vezanost uz prošlost sprječava nas da idemo naprijed. Ponekad nas život odvede u teške okolnosti koje nismo očekivali, ali naš je izbor hoćemo li biti sretni ili nesretni”, poručuje Dienne.

Dok čovječanstvo mašta o univerzalnom i instant receptu za sreću, neka vam “Tiho pada mrak” da vjetar u leđa, koji nam je svima potreban nakon nemile 2020. godine.

U novoj pjesmi, Dienne donosi već prepoznatu dobitnu kombinaciju orkestralnog zvuka i svog moćnog vokala. Osim toga, u singlu se osjeti i blagi povratak njenim metal korijenima, što pjesmi daje dodatnu i poletnu snagu, Kao i u prijašnjim singlovima, sama Ines Piknjač zaslužna je za glazbu i tekst novog singla, a u aranžmanu joj je pomogao Šime Alavanja. Osim što stoji iza pjesme, Ines je i montirala video spot, koji su snimili Iva i Goran Kušec (Kušec Photography).

Glazbeni put Ines Piknjač, umjetničkog imena Dienne, započeo je prije jedanaest godina, kada je kao klasično školovana pijanistica svirala u raznim rock i metal bandovima s kojima je nastupala diljem Europe na mnogim festivalima. Solo glazbeni projekt odlučila je pokrenuti 2017. godine, a od tada je izbacila singlove “Put prema istini”, “Danas vidim boje”, “Reci mi da znam” feat Mario Rucner i “Tko zna”.

Foto: Kušec Photography