Nicki Minaj mora platiti 2,78 milijuna kuna Tracy Chapman za neovlašteno korištenje uzorka pjesme
9. siječnja 2021.
Music Box (7766 Članci)
Podijeli

Nicki Minaj mora platiti 2,78 milijuna kuna Tracy Chapman za neovlašteno korištenje uzorka pjesme

Pravna borba između Nicki Minaj i Tracy Chapman traje od 2018. godine, a zbog razloga što je, kako se navodi u tužbi, Nicki neovlašteno koristila uzorak pjesme “Baby Can I Hold You” za svoju pjesmu “Sorry”.

Chapman je prihvatila ponudu od 450 tisuća dolara odštete iz prosinca, a u što su uključeni troškovi odvjetnika i sudski troškovi. Prema pisanju Pitchforka do nagodbe je došlo iz razloga što je odvjetnički tim Nicki Minaj rekao kako bi daljnja sudska rasprava poskupila cijeli slučaj.

“Ova tužba došla je iz razloga da zaštitim sebe i svoj rad te potražim zaštitu kreativngo izražavanja kantautora i nezavisnih izdavača poput mene”, rekla je Tracy. Što se tiče Nicki, ona je ranije još izjavila kako pjesma “Sorry” ne povrijeđuje prava pjesme “Baby Can I Hold You”, ali je međutim na Twitteru napisala jednom prilikom kako nije odobreno korištenje uzorka Tracyne pjesme.

Inače, Nickina pjesma je izašla u javnost u ljeto 2018. godine, a iscurila je zahvaljujući Funkmasteru Flexu iako je kasnije maknuta s weba. Tracy je tužila Nicki zato što je iskoristila Traya i njezinu pjesmu, kao i originalni tekst pjesme.

Izvor: Pitchfork