Članica Singrlica predstavlja jedinstvenu glazbenu priču slavenske mitologije “The Mith”
16. siječnja 2021.
Music Box (7885 Članci)
Podijeli

Članica Singrlica predstavlja jedinstvenu glazbenu priču slavenske mitologije “The Mith”

Singrlice su široj javnosti poznate kao jedne od predstavnika hrvatske etno glazbe, ovjenčane s dvije nagrade Porin za najbolji etno album.

U ovom projektu Tica (Danijela Jurac, dugogodišnja članica Singrlica) uz pomoć Mitha (benda sastavljenog od vrsnih hrvatskih muzičara) i Singrlica glazbom dočarava bajkovitu priču o ljubavi koja uzrokuje izmjenu godišnjih doba kako su vjerovali stari Slaveni.  Riječ je o jedinstvenom pristupu pomalo zaboravljenoj slavenskoj mitologiji kroz obradu tradicionalnih hrvatskih pjesama, sedam izražajnih, emocionalnih, glazbenih dijelova, sedam priča koje dočaravaju mit o rađanju života na zemlji, izmjeni godišnjih doba, ljubavi Ivana i Mare, kći boga Peruna, ali i smrti.

Uz  sam CD “The Mith” odvija se i projekt u nastajanju u suradnji s udrugom KAFOTKA. Karlovački fotograf Dinko Neskusil pomoću bajkovitih fotografija dočarava ovu priču i lik Mare u svim godišnjim dobima. Na web stranici https://mith.lepeza.hr/ možete pogledati nekoliko fotografija koje dočaravaju Maru u jesen.

Izrađeni primjerak CD-a će dobiti kao poklon svatko tko uplati donaciju iznad 100,00 kn za rad Umjetničke organizacije Lepeza.

Foto: Dinko Neskusil