Emir & Frozen Camels objavili novu pjesmu “Rat za ljubav” – posveta prerano preminulom producentu Miri Vidoviću
16. veljače 2021.
Music Box (10948 Članci)
Podijeli

Emir & Frozen Camels objavili novu pjesmu “Rat za ljubav” – posveta prerano preminulom producentu Miri Vidoviću

Rock bend Emir & Frozen Camels imaju novu pjesmu imena Rat za ljubav. Radi se o pjesmi koja žestokim i prepoznatljivim zvukom podsjeća na “smrznute deve” s početka njihove karijere. Pjesma je snimljena u američkom studiju Definition Media na Floridi, dok miks i produkciju potpisuje nedavno preminuli hrvatski producent Miro Vidović.

“Pišući ovu pjesmu kroz glavu mi je puno puta prošla misao kako živimo u podneblju i vremenu u kojem se priča o ratu non-stop vrti na sve strane i gdje je rat nekako oduvjek utkan u svaku poru našeg društva i života. Onda mi je palo na pamet da je vjerojatno jedini rat vrijedan ratovanja, naše energije, pa i života. ustvari rat za ljubav. Ono što ovu pjesmu na personalnom nivou čini preposabnom za mene ječinjenica da je ovo zadnja pjesma koju je u svom životu miksao i producirao moj nedavno i prerano preminuli prijatelj Miro Vidović”, riječi su autora pjesme, Emira Bukovice.

Pjesmu Rat za ljubav prati i interesantan videospot koji je režirao talentirani Jasmin Jatić, iza kojeg stoji puno dobrih videospotova. Spot osim benda prikazuje i govori o svim trenutnim neuralgičnim svjetskim temama, od korone, preko požara u Australiji, izbora u Americi, događanja na Balkanu itd. Spot je i svojevrsna posveta hrvatskom producentu Miri Vidoviću koji je i ranije miksao i producirao neke od najpoznatijih pjesama benda Emir & Frozen Camels, kao što su Alina (No Pasaran), Jedina itd.