Zdenka Kovačiček i Davor Gobac osnažuju žene optimističnom i pomalo erotičnom pjesmom
23. siječnja 2021.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

Zdenka Kovačiček i Davor Gobac osnažuju žene optimističnom i pomalo erotičnom pjesmom

“Jaka” je odvažni glazbeni novitet hrvatske kraljice blues i jazz scene Zdenke Kovačiček te hrvatskog kralja punka Davora Gopca. Šesti je ovo singl s nadolazećeg albuma Zdenke Kovačiček “Konstatacija jedne mačke”.

Žena za sva vremena izbacila je pravu pjesmu za sve samosvjesne žene, kao i za one koje žele neustrašivo kročiti kroz život. “Pjesma ‘Jaka’ prava je ženska priča, prekrasan tekst Daniele Borovnjak, posvećen jakoj ženi, pun optimizma pa pomalo i erotike”, poručuje Zdenka.

Osim što je pjesma uglađeno začinjena s pokojim zrncem erotike, što potvrđuju stihovi pjesme “Ti si kao vučica, sama lutaš noćima, ne daš nikom da ti priđe i nosiš vatru u očima”, novom singlu dodatnu snagu dao je i vokal neponovljivog frontmena Psihomodo Popa.“Davor Gobac je moj veliki prijatelj, znamo se dugo godina. On je jedan od najznačajnijih, najdugotrajnijih, autentičnih, prepoznatljivih legendi naše glazbene scene. Dugo sam čekala priliku da realiziramo neki zajednički projekt. Hvala Davoru što je prihvatio moj poziv i uveličao moj album”, ističe Zdenka te nadodaje: “Mislim da je Davor bio pravi izbor za ovu pjesmu. Zahvaljujući njegovoj interpretaciji, povjerovat ćete u svaku riječ i svaki stih, upućen u ovom slučaju meni, a sigurna sam da će se u njima prepoznati i mnoge ženske duše”, zaključuje srčana diva.

Pjesmu “Jaka” uglazbio je višegodišnji Zdenkin suradnik Marko Tomasović, dok iza aranžmana stoji Hrvoje Grčević. Efektan spot snimljen je u Kinoteci, a snimao ga je i režirao Hrvoje Zalukar 69. Za montažu spota zaslužan je pak Filip Borelli, Studio De Borell.

Ova simbioza moćnih i karizmatičnih protagonista hrvatske glazbene scene utabat će teren izlasku iščekivanog albuma “Konstatacija jedne mačke” koji izlazi 19. veljače. “Jaka” je šesti singl s albuma, a prethodili su mu singlovi “Adut”, “Love, Love, Love”, “Jutarnja frka”, “Pozitivan primjerak” ft. Remi te “Konstatacija jedne mačke”. Ako izostavimo dva posebna Zdenkina izdanja te njena gostovanja na drugim albumima, ovo je prvi album Zdenke Kovačiček od 2004. godine kada je objavila album “To Be Zdenka”, na kojem se nalazi “Žena za sva vremena”. “Jedva čekam finalizaciju albuma. Bit će vanserijski”, izjavila je Zdenka, koja je u svojoj dugogodišnjoj karijeri ljestvicu postavila toliko visoko da nikada ne možemo očekivati ništa manje od vanserijskog.

Foto: Hrvoje Zalukar 69