IZVJEŠĆE/FOTO: Jazz i dalje živi u Dubrovniku uz duo Ivana Bonačića i Matije Dedića
8. veljače 2021.
Music Box (11101 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Jazz i dalje živi u Dubrovniku uz duo Ivana Bonačića i Matije Dedića

Ivan Bonačić i Matija Dedić održali su rasprodani koncert na velikoj pozornici dubrovačkog kazališta „Marin Držić“ u subotu, 6. veljače.

Kako je pisalo u najavi, repertoar se sastojao od pomno odabranih kompozicija koje su emotivno obilježile obojicu tijekom godina školovanja i stvaranja. Nastup, koji je trajao nekih sat vremena, započet je s kompozicijom „Stella by Starlight“ Victora Younga. Slijedile su „Kraken part III: Benevolent dreams“, autorska pjesma Ivana Bonačića s njegovog debitantskog albuma „Kraken“, „Lawns“ jazz pijanistice Carle Bley te „Saga of the Harrison Crabfeathers“ također jazz pijanista Stevea Kuhna. Nakon toga publika je mogla čuti još dvije autorske kompozicije „Dream Aviary“ i „Clouds Over Lapad“, a da bi koncert zaokružili s Legrandovom „You Must Believe in Spring“.

Kao bis Dedić i Bonačić odsvirali su „Body and Soul“ američkog skladatelja Johnnya Greena. Ovaj duo bio je rijetka jazz poslastica u Dubrovniku. Bez obzira na trenutnu situaciju koncert bi sigurno privukao još publike, no kapacitet sjedišta u kazalištu smanjen je barem za trećinu. Svakako je za pohvalu imati priliku poslušati i podržati dubrovačkog saksofonista Ivana Bonačića pogotovo kad uz njega za klavirom sjedi Matija Dedić.

Za nadati se kako ćemo ove godine imati za priliku poslušati još koju jazz svirku. Dubrovačka jazz scena zadnjih godina pokazala je kako ima što za pružiti, što kroz samostalne koncerte, što kroz Dubrovnik Jazz Outbreak festival.

Piše i foto: Vedran Levi