Grupa Time s reizdanjem albuma “Time” ima najprodavaniji vinil 2020. godine
27. veljače 2021.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Grupa Time s reizdanjem albuma “Time” ima najprodavaniji vinil 2020. godine

Top-lista vinila objavljuje se od 2018. godine, a temelji se na podacima prodaje vinila sa svih prodajnih mjesta u Hrvatskoj. 

Ova je top lista još jedan od pokazatelja da Hrvatska diskografska udruga redovito prati svjetska i domaća kretanja u glazbenoj industriji i svoje aktivnosti provodi na temelju relevantnih i aktualnih zbivanja. Prema toj listi najuspješniji vinil 2020. godine ima grupa Time s reizdanjem albuma “Time”, što je ujedno bio i vinil zime.

Nagrađen album grupe Time snimljen je i objavljen 1972. godine, a u to vrijeme oni su bili pokretači progresivnog rock na domaćoj sceni i inovatori istog zvuka. Kasnije isti album dobio je status jednog od najboljih albuma domaće produkcije i postao obavezno glazbeno štivo mnogim nadolazećim glazbenim snagama. Nagrade je ispred sjajne glazbene ekipe primio Mario Mavrin jedan od naših najboljih bas gitarista.

Budimo iskreni u onom trenutku to se nije znalo. To je vrijeme kada rock n roll nije bio dobro došao. Nas nekoliko prijatelja i istomišljenika koji nismo imali sviračkih, zanatskih problema i imali smo dovoljno hrabrosti upustili smo se u realizaciju, kako ste vi rekli, materijala koji  je bio izvan onog vremena na domaćoj sceni. Treba istaknuti kako su grupu Time činili vrhunski glazbenici počevši od Dade Topića koji je dan danas ostao vjeran rock n rollu. Tu je izvanredni Vedran Božić jedan od najtalentiranijih glazbenika ovih prostora zatim Tihomir Pop Asanović, Brane Lambert Živković i najbolji bubnjar naše generacije, onog vremena Ratko Divjak“, izjavio je Mario Mavrin.

Vinil proljeća imao je J.R. August s albumom “Dangerous Waters”, vinil ljeta je AQ Total / Box Set Alenovo, dok je vinil jeseni 2020 kompilacija Jugoton Funk Vol. 1.

Foto: Marko Čolić