Massimo pjesmom “Ne plači” najavljuje vinil “Vještina Boutique”
29. ožujka 2021.
Music Box (11142 Članci)
Podijeli

Massimo pjesmom “Ne plači” najavljuje vinil “Vještina Boutique”

Krajem 2019. godine, dok nam još riječi pandemija, potres, katastrofa i zabrane nisu tako često bile u vokabularu, Massimo je održao turneju za pamćenje. Vještina Boutique obilježila je 15. godišnjicu od izlaska albuma “Vještina” koji je zauvijek obilježio Massimovu karijeru, a sastojala se od sedam iznimnih koncerata u nekim od najljepših dvorana Hrvatske.

Massimo je u pratnji Ive Popeskića, Henryja Radanovića i Elvisa Stanića obišao Čakovec, Karlovac, Slavonski Bord, Osijek i Zagreb i otsvirao koncerte koje i glazbenici i publika pamte kao posebne. Upravo se zato rodila ideja da neke od tih live izvedbi zauvijek uhvatimo u vremenu i objavimo – i to na ploči.
LP Vještina Boutique donosi sedam predivnih izvedbi u live verziji – pjesme Bacila je sve niz rijeku, Iz jednog pogleda, Da mogu, Razgovor s konobarom, Loše vino, Ne plači, Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš.

“Bila mi je velika želja da atmosfera, izvedbe, osjećaj s ove turneje nekako ostane zabilježen. I onda se rodila ideja o ploči, pšto me, moram priznati sasvim oduševilo. Baš je nekako prigodan medij ploča za ove pjesme izvedene u tom neponovljivom ambijentu” – rekao nam je Massimo koji je teško odabrao koje pjesme želi vidjeti na LP-u. Kako kaže sve one imaju posebno značenje.
A upravo je pjesma Ne plači, omiljenog Arsena Dedića odabrana za singl s ove nove ploče.
Snimljen je i spot, i to na koncertu u zagrebačkom kazalištu Gavella, a za odličan video broj zaslužan je naš priznati redatelj Radislav Jovanov – Gonzo.

“Gonzo je savršeno uhvatio naše trenutke muziciranja, atmosferu i jako sam sretan što se mogu ovako vjerno podsjetiti na te trenutke kada smo slobodno nastupali, komunicirali s publikom, putovali i prenosili našu umjetnost ljudima.” – rekao je Massimo.
A kako bi proslavio izlazak ove ploče Massimo planira ponoviti koncerte s turneje i to u Zagrebu i Puli. Detalji će biti poznati uskoro, a do tada primjerak ploče možete pronaći u svim boljim prodavaonicama glazbe.

Foto: Walter