Okrutna stvarnost rezultirala sjajnim albumom Evanescence
31. ožujka 2021.
Music Box (11017 Članci)
Podijeli

Okrutna stvarnost rezultirala sjajnim albumom Evanescence

“The Bitter Truth” novi je album grupe Evanescence i to je prvi s njihovom originalnom glazbom u deset godina. Bend se vratio korijenima i poznatom moćnom zvuku.

Album je i odraz osobnih tragedija članova grupe (preminuli su iznenada brat pjevačice Amy Lee i dijete basista Tima McCorda) baš kao i kolektivne tragedije nastale usred rasne nejednakosti, COVID-a i ekonomskog preokreta. Unatoč mračnoj i gorkoj strani života album šalje pozitivnu poruku – gurati se je bolje nego odustati.

Amy Lee piše i pjeva o temama kao što su unutarnji demoni, žalovanje, „Dobro sam“ fasadi koju društvo nameće onima koju se bore s mentalnim zdravljem, pobuna u lice nepravdi i mržnji prema ženama, kao i o slobodi koja dolazi sa završavanjem toksičnih odnosa.

“Želim da ovaj album ljudima da osjećaj nade, snage i moći. Ono što me u životu nadahnjuje su ljudi koji su prevladali velike prepreke – preživjeli. Nadam se da možemo živjeti s idejom da kada su stvari nemoguće bolne, da život vrijedi živjeti. Oslanjajući se na te mračne, izazovne trenutke, suočavajući se s njima i shvaćajući da u tome nismo sami, čini nas stvarnima. Čine nas dovoljno jakima da ih preuzmemo. To nas zbližava, ako dopustimo, u dubljem uvažavanju svjetlosti…i istine. Hvala na uspomenama. A sada idemo napraviti neke nove”, kaže Amy Lee.

Popis pjesama:
1. Artifact/The Turn
2. Broken Pieces Shine
3. The Game Is Over
4. Yeah Right
5. Feeding The Dark
6. Wasted On You
7. Better Without You
8. Use My Voice
9. Take Cover
10. Far From Heaven
11. Part Of Me
12. Blind Belief