NA “PRAGU” EUROPE: Izvođači za koje (vjerojatno) ne znate – Good Times Only
15. travnja 2021.
Music Box (10744 Članci)
Podijeli

NA “PRAGU” EUROPE: Izvođači za koje (vjerojatno) ne znate – Good Times Only

Kako im i samo ime sugerira, skupina Good Times Only svojom glazbom donosi dobre indie vibre. Ovo je češki bend koji sam otkrila slučajno, putem YouTubea.

Kako inače ne slušam previše čeških bendova – pogotovo zato što je teško pronaći one koji su originalni i naginju glazbi koju općenito preferiram – Good Times Only su me već prvim tonovima osvojili.

Ovo je četveročlani sastav baziran u Pragu, osnovan 2017. Sami sebe opisuju kao „indie-pop bend s češkim riječima čije pjesme mogu služiti kao soundtrack svakog tinejdžerskog prekida“. Uistinu, oni su mladi emotivci čiji stihovi naginju temama neuspjelih ljubavi, požude, nesigurnosti. Ipak, budući da su tekstovi na češkom, oni niti ne trebaju biti fokus. Sama je glazba ovog benda umirujuća, nešto između energičnog plesa i zen nostalgije. Good Times Only uzimaju elemente indie-popa i synth popa te ih baziraju oko dinamičnih gitarskih riffova.

Bend je u rujnu prošle godine objavio svoj prvijenac, album naziva „Pěkný chvíle” („Lijepo vrijeme“ – „Nice Time“), a koji donosi devet pjesama. Među odličnim pjesmama kao što su „Řekni mi” (“Reci mi”) i “Neni to tak dávno” („Ne tako davno“), najviše se ističe izvrsna „Někdy jsme to my“ („Ponekad smo to mi“). Dinamična gitarska podloga u kontrastu s lagano melankoličnom melodijom obavijaju ovu pjesmu u jednu posebnu i pamtljivu atmosferu.

Iako ovo objektivno nije grupa revolucionarnog zvuka ili velike originalnosti, Good Times Only je bend savršen za nekakav polu-lijeni, polu-proljetni dan – niti premiran, niti prezahtjevan.

Foto: Kuba Zeman