Poznat novi datum beogradskog koncerta, središnjeg dijela proslave 40 godina Električnog orgazma
18. travnja 2021.
Music Box (9875 Članci)
Podijeli

Poznat novi datum beogradskog koncerta, središnjeg dijela proslave 40 godina Električnog orgazma

Zbog zdravstvene situacije na planetu Električni orgazam je bio prinuđen odgoditi datume cijele turneje “40 godina Orgazma” pa tako i središnji dio proslave, veliki koncert u Kombank dvorani u Beogradu.

Novi datum beogradskog koncerta je 9. prosinca ove godine, a razlog odgode je sve dok ne bude bilo moguće korištenje punog kapaciteta dvorane. Sve kupljene ulaznice vrijedit će i za novi datum.

Legendarni beogradski bend Električni orgazam slavi četrdeset godina postojanja i tim povodom odlučio je krenuti na slavljeničku turneju diljem regije. Središnje mjesto proslave je Beograd, grad iz kojeg je krenuo bend. Zanimljivo je da će Orgazam po prvi put nastupiti u Kombank dvorani.

,,Jako sam uzbuđen što ćemo naš veliki beogradski koncert održati u dvorani iz koje je sve krenulo i koja je jako bitna za povijest benda. Naši fanovi znaju da smo Ljuba, Jovec i ja nakon koncerta grupe Leb i Sol u Domu sindikata (današnjoj Kombank dvorani) otišli u kafanu Mornar i tamo napravili Električni orgazam. Pored toga, u istoj dvorani je nedavno održana i premijera filma ,,Električni orgazam za ljude budućnosti”, autorice Marije Vukić, pa mislim da je ta dvorana idealna za svečanost koja nas očekuje”, izjavio je Srđan Gojković Gile, frontmen Orgazma, pred beogradski koncert.

Urbana legenda kaže da je bend nastao 13. siječnja 1980. godine, a ime Električni orgazam predložio je Gile pošto mu je to prvo palo na pamet, želeći da na taj način namerno provocira i šokira tadašnji establišment.
“Tog dana bili smo na koncertu grupe Leb i sol. Koncert je bio super, ali to nama, koji smo slušali to što smo slušali, s nabujalom tinejdžerskom energijom, jednostavno nije bilo dovoljno. Htjeli smo nešto drugo i poslije koncerta smo otišli u kafanu Mornar. Bila je za to vrijeme jedna uobičajena situacija – nema konobara. Tako je i nastala jedna od naših prvih pesama, “Konobar” a te iste večeri nastao je i Električni orgazam”, prisjećaju se članovi ovog kultnog sastava. “Za dva meseca su svi u Jugoslaviji znali za bend”, kaže Gile.

Od tada je prošlo više od 40 godina i za to vrijeme Električni orgazam je promijenio mnogo članova i postava, preživio i nadživio nekoliko ratova i država, objavio mnogo antologijskih albuma i pjesama, održao dosta koncerata, nebrojeno puta podigao veliku prašinu, bio na rubu raspada, ali je ipak opstao! I danas ponosno i uzdignute glave predstavlja jedan od najznačajnijih bendova ovih prostora, a nosi i titulu najdugovečnijeg beogradskog novovalnog benda.

Ulaznice za beogradski koncert su u prodaji na blagajni Kombank dvorane i online.

Foto: Ivica Drusany