Novosadski glazbenik Nemanja Nešić objavio album temeljen na pjesama legendarnog Enesa Kiševića
19. travnja 2021.
Music Box (11100 Članci)
Podijeli

Novosadski glazbenik Nemanja Nešić objavio album temeljen na pjesama legendarnog Enesa Kiševića

Glazbenik i gitarist Nemanja Nešić, koji je za Croatia Records 2017. godine objavio album “Sve što slutnja šapne” na kojem je izvodio pjesme Dobriše Cesarića, objavio je novi studijski album, ali ovoga puta temeljen na pjesmama iznimno cijenjenog hrvatskog književnika Enesa Kiševića.

Album pod nazivom “Valovi” objavljen je za Jugoton-Croatia Records, a sastoji se od 10 pjesama koje je skladao, aranžirao i producirao Nemanja Nešić u vlastitom studiju gdje je odsvirao i sve instrumente. 
“Album je to koji zarad svoje topline i sačuvane ljepote svakom dovoljno osjetljivom uhu i srcu može postati doživotni prijatelj. I svjedočanstvo prvog reda o stvarateljskom susretu jednog od najvoljenijih pjesnika one zemlje koju smo nekada zvali zajedničkom i jednog od posljednjih istinskih šansonijera današnjice. U pjesnikovoj zanosnoj inkantaciji Valova stigla je s njima i neočekivana glazba. I kako to obično biva kada se Kišević ili Nešić zasebno objave, prisutan kao svjetlost bez glasa postaje zajednička prisutnost svjetlosti s glasom, a ovaj naš kutak svemira koji dijelimo kao što dijelimo svagdašnje životne varke, plime i oseke, čini se najednom boljim i smislenijim mjestom. Makar koliko traje Nemanjina glazba. Makar koliko se čuje Enesov stih”piše u knjižici uz izdanje Miloš Zubac.

Nemanja Nešić je osim Cesarića i sada Kiševića radio i pjesme temeljene na poeziji Miloša Crnjanskog, ali i stihovima Miloša Galetina.
“Valovi su spontan, odmjeren, neobvezujuć, a u isti mah nezaboravan ishod ove uzajamne naklonosti između Kiševićeve poezije i Nešićeve glazbe, lišen ambicije da se nekome dohodi i dopadne, sasvim predan elegantnom prožimanju stihova i glazbenih oblika koji izviru iz melankolično-vedrih svjetova šansone i izvorne, rane pop glazbe u kojima je Nešić odavno pronašao autorski identitet”kaže Miloš Zubac.