Buntovnici Tom Morello i Pussy Riot u zajedničkoj pjesmi “Weather Strike”
1. svibnja 2021.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Buntovnici Tom Morello i Pussy Riot u zajedničkoj pjesmi “Weather Strike”

Tom Morello iz Rage Against the Machinea i Pussy Riot ostvarili su suradnju na novoj pjesmi i videospotu “Weather Strike”.

Protestna je to pjesma koju su zajedno napisali dok video spot potpisuje Ksti Hu.

“Pussy Riot je jedna od najradikalnijih i izimno važnih glazbeno-aktivističnih grupa svih vremena”, rekao je Tom Morello i dodao kako nemilosrdno kombiniraju umjetnost i sukobe te mu je velika čast što su udružili snage na ovoj snažnoj i revolucionarnoj pjesmi.

“I za Toma i za mene politika je uvijek bila nešto blisko s našom glazbom, kao dvije strane Möbiusove trake. Čast mi je što sam surađivala i što sam prijatelj s Tomom. Osjećam se snažno, osnaženo, podržano, viđeno, poštovanom, kad radim s Tomom, osjećam da stvaramo dobar dio revolucionarno-umjetničke vojske, prave saveznike i drugove”, rekla je Nadya Tolokonnikova iz Pussy Riota.

“‘Weather Strike’ je sanjiva, utopijska pjesma za meneWeather Strike” is a dreamy, utopian track for me, glasno najavljujemo budućnost koju želimo vidjeti: alternativni sustavi javne sigurnosti u kojima policijsko nasilje više nije problem, krajnja radost pobune i odbacivanja nepravde, a također pjevam o svom snu da pretvorim glavnu zgradu FSB-a (bivši KGB) u uronjeni muzej u kojem ćemo učiti o mračnim trenucima ruske povijesti – učinit ću to kad Putin više ne bude na vlasti”, naglašava Nadya.

Izvor: Pitchfork

Foto: Human Rights Film Festival