Nakon dugo vremena Gibonni ima novu pjesmu s kojom se vratio u “Mirakul” fazu
7. svibnja 2021.
Nikola Knežević (2634 Članci)
Podijeli

Nakon dugo vremena Gibonni ima novu pjesmu s kojom se vratio u “Mirakul” fazu

Gibonni, jedan od najvećih naših skladatelja i glazbenika općenito, priprema se za objavu novog studijskog albuma koji se počeo stvarati tijekom pandemije.

Još u kolovozu prošle godine ekskluzivno smo objavili kako Gibonni radi na novom studijskom albumu, a za te potrebe ponovno je pozvao svog dragog suradnika i prijatelja Nikšu Bratoša, a u studio se priključio i Vlatko Stefanovski. To je bila najbolja faza Gibonnija, odnosno albumi “Judi, zviri i beštimje” i “Mirakul”, a sudeći prema novoj pjesmi Gibo se očito vratio u “Mirakul fazu”.

Na njegov prepoznatljivi zvuk i interpretaciju sjajno su se uklopili world music back vokali koji ponovno daju atmosferu “Crnog kontinenta”. Za to su zaslužni Haddis Alemayehu i Zbor župljana Sv. Petra iz Zambije. Osim toga, treba pohvaliti i sjajne udaraljke tipične za afro-kubansku glazbu, ali i brass sekciju.

“Kiša”, odnosno “Z’Naab”, što je etiopijski prijevod za riječ kiša, prvi je singl s nadolazećeg albuma, a koji u potpunosti potpisuje Gibonni, dok se na aranžmanu i produkciji priključio Nikša Bratoš.

Nedostajalo nam je ovakve glazbe u radijskom eteru, nedostajao nam je Gibonni, pa čak i da napravi samo osrednju pjesmu, a ovoga puta se može reći kako se radi o pjesmi itekako iznad osrednje ocjene.

Foto: Andrej Smolić