“Survival Kit” Tonija Starešinića na dvostrukom CD-u!
23. prosinca 2021.
Music Box (11078 Članci)
Podijeli

“Survival Kit” Tonija Starešinića na dvostrukom CD-u!

Toni Starešinić je nedavno objavio solo album “Survival Kit”, a sada je stigao i na dvostruki CD.

Naime, uz novi album, na CD-u je i prvi Tonijev solo album „Nesreća“ koji je do sada bio dostupan samo digitalno i na vinilu! O novom instrumentalnom albumu Toni kaže kako je nastao kao najnužnija potreba za preživljavanjem duha, uma pa samim time i tijela u pandemiji koronavirusa. Autor svih skladbi je Toni Starešinić:
„Na naslovnici albuma sam htio da budu samo klavijature s obzirom da su one moj komplet za preživljavanje (Survival kit) i fizičko i psihičko. S obzirom na vrlo neizvjesna vremena u kojima živimo, svaka odsvirana nota danas znači više nego ikad“, ističe Toni, napominjući kako su na naslovnici Hammond orgulje, Micro Korg synthesizer i Moog Sub 37, a na albumu je koristio još i Korg SV1 electric piano, Logan string melody synthesizer, Dave Smith Mopho X 4 & Arturia Drumbrute analog drum synthesizer & fx. Fotografiju klavijatura u vremenu i prostoru je zabilježila Vanja Vučinić.

Pandemija je Toniju Starešiniću kao i svim glazbenicima u zadnje dvije godine dosta skučila prostor djelovanja:
„Nakon početne navale snimanja videa u vlastitom domu, u prvi prvi plan su došli namjenski projekti koji su ipak osigurali egzistenciju u ovim neizvjesnim vremenima i na ćemu sam neizmjerno zahvalan ali onaj iskreni ja se ipak morao još malo strpjeti. U jednom trenutku je postalo dosta teško odgađati sebe, pa sam pričao kolegama da se osjećam kao već poprilično nabreknuti prišt koji negdje mora puknuti. I napokon je puknuo, otvorilo se i praktički u tjedan dana je nastao album koji sad imate prilike i čuti. Koncept stvaranja albuma bi se mogao svesti na „otvori neki zvuk na sintu koji još nisi nikad svirao pa kamo te ponese“.
Dok je prošli album bio temeljen na soundtracku dokumentarnog serijala Nesreća (redatelj Arsen Oremović), u ovom se pojavljuju tek mali djelovi iz druge sezone „Nesreće“ i u tom smislu je puno neovisniji i naslovom albuma je htio zaokružiti jednu širu sliku koja uključuje i trenutnu situaciju koju živimo. A pošto Arsen Oremović snima i treću sezonu, siguran je da će pronaći materijala za soundtrack i u ovom albumu.

Popis pjesama:
1. ESCAPE ROUTE
2. DIGITAL TRAFFIC JAM
3. SANCTUARY
4. CONQUEROR WORM
5. FAT IS GOOD
6. NOTHING LASTS FOREVER

Foto: Goran Berović

GODIŠNJA LISTA ALBUMA: Glazbeni kritičari Music Boxa odabrali 15 najboljih domaćih albuma 2021. godine